Диалог се води с цивилизовани средства, не със записване на

...
Диалог се води с цивилизовани средства, не със записване на
Коментари Харесай

Лорер: Диалог се води, но не със записване на срещи

Диалог се води с цивилизовани средства, не със записване на срещи.
Не знам дали обединението скърца. Движи се на разнообразни скорости по разнообразни въпроси. Това сподели в ефира на bTV министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

„ Въпросът за правовата страна е този, който в действителност ни сплоти. Това е въпросът, който в действителност ще тласне България напред, в случай че ние можем да почистим наслоилата се от 10 години корупция, да създадем рамка на закона, която да работи за всички. Тогава България в действителност ще разцъфне. Това е същинската тематика, по която четирите партии в обединението би трябвало да работят най-активно “, счита той.

„ Имаме доста сериозна инфлация, подбудена от нашествието на Путин в Украйна “, разяснява още Даниел Лорер. По думите му главно има инфлацията на цените на енергоносителите, която води до инфлация на всичко останало. Той увери, че държавното управление работи по антиинфлационния пакет от ограничения, който да подкрепи и най-слабите измежду българското население.

За визитата на премиера Кирил Петков в Съединени американски щати и контрактуваните доставки на полутечен природен газ министърът разяснява, че занапред следва да бъдат конкретизирани елементи.

„ Предполагам, че доста скоро ще чуем и елементи по договорката. Разговори се водят не от през вчерашния ден и през днешния ден. Всички работят освен за една по-добра цена на газ, само че и за българската стопанска система. Мисля, че напълно скоро ще имаме съответни цифри. Това, което чух от премиера през днешния ден е, че се приказва точно за американски газ, който ще бъде по настоящата цена на „ Газпром “, означи Лорер.

Той разяснява и протичащото се в транспортния отрасъл. Според него в тази ситуация има две страни: „ Ние би трябвало да реализираме съгласие, тъй като българската стопанска система би трябвало да се движи. От друга страна българското държавно управление не може да одобри извиване на ръце, когато някой споделя оставка, когато някой желае преференциални условия, без да е съобразено със обществената обстановка в страната и общата икономическа конюнктура “.

По думите му, когато някой желае преференциално понижаване на тол такси, това е извиване на ръце.

Според министъра някои от превозвачите са подготвени да продължат да договарят с държавното управление: „ Нека отрасловите министерства движат този развой. Аз съм уверен, че те в последна сметка ще намерят метод за разговор с превозвачите “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР