Диагоналът на Левски Смилен Мляков гостува в предаването Златния гейм

...
Диагоналът на Левски Смилен Мляков гостува в предаването Златния гейм
Коментари Харесай

Свилен Мляков: Желанието на младите състезатели е притеснително ниско

Диагоналът на Левски Смилен Мляков гостува в предаването " Златния гейм " по DIEMA SPORT. Той разяснява положителното показване на “сините ” в последно време, както и новите попъления в състава.

“Атмосферата в Левски постоянно е била добра. Имахме своите слаби изяви, само че мисля, че им пристигна края. Подсилихме се с двама състезатели, много класни. Мисля, че доста ще оказват помощ на тима. Надявам се да запазим усмивката до края на сезона ”, сподели Мляков.

“Владимир Николов е образован мъж и състезател, който има 30 години във волейбола. Не му е нужно дори да се приспособява. Той доста добре знае какво да прави. Въпросът е, че първоначално заложихме на българското. Аз също съм почитател на българското, само че останахме малко неприятно сюрпризирани от равнището, което демонстрират българските млади момчета. От желанието им за напредък и тренировки. Не постоянно е това, което сме си представяли. Ние като сме били на техните години се борехме за всеки залък и всяка топка. Желанието и борбеността на младите състезатели са притеснително ниски. Затова по-възрастни състезатели съумяват да играя в българския шампионат и то много съответно ”, разяснява още той.

Мляков проучва успеха над Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 в мача от 14-ия кръг на Суперлигата.

“Работихме доста върху слабите детайли, които показахме първия мач. Особено на обсада. Отборът на Добрич не е с някакви шокиращо мощни нападатели, които не могат да бъдат спряни. Почти всяка тяхна игра беше прекъсване, само че се постановяваше на 2/3 пъти да пробват да минават през нашата обсада. Продължаваме да работим, тъй като имаме положителни реализатори на този детайл ”, сподели Мляков.

“Ако успеем да изпълняваме добре тактическите инструкции на треньора и да си целим зоните, в които би трябвало да изпълняваме начален удар, тогава към този момент резултатът ще бъде доста сериозен ”, съобщи той.

Вижте още обстоен разбор на миналите и идните мачове на Левски, както и представянето на останалите тимове в Суперлигата във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР