Диагнозата е ясна, сега е време за лечение. Така служебният

...
Диагнозата е ясна, сега е време за лечение. Така служебният
Коментари Харесай

Крум Зарков: Диагнозата е ясна, време е за лечение

" Диагнозата е ясна, в този момент е време за лекуване. " Така служебният правосъден министър Крум Зарков разяснява пред публицисти в Народното събрание идното разглеждане на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, касаещи механизма за следствие на основния прокурор.

Механизмът за следствие на основния прокурор няма за цел да го осъжда или не, а да подсигурява, че това, което ще се случва, е поради действието и закона, а не тъй като през вчерашния ден с Борислав Сарафов са били другари, а през днешния ден - врагове.

Част от това лекуване стартира през днешния ден в Народното събрание с приемането на законовия ред, който ще обезпечи ефикасен, влиятелен и самостоятелен механизъм, който няма да се подава на вменявания, внушения на прикрити намигвания, на смс-и, на чатове, безапелационен бе Зарков.
 Гешев към този момент споделил всичко, чака процедурата във Висш съдебен съвет
Гешев към този момент споделил всичко, чака процедурата във Висш съдебен съвет

Главният прокурор не разкри кои политици оказвали въздействие в правосъдната система

Той е удовлетворен, че Комисията по правни въпроси преглежда още през днешния ден измененията в Наказателно-процесуален кодекс, като напомниот години. Механизмът за следствие на основния прокурор, естествена процедура за отчетност, регистриране на институцията в одобрените демократични правила - през днешния ден стартира този развой, изясни Зарков.

Той посочи, че идната седмица - четвъртък или петък, би трябвало да се състои първото съвещание на Висш съдебен съвет по допустимост за разглеждане на сигнала за предварително освобождение на основния прокурор.Няма никакво подозрение, че е позволен сигналът, тъй че ще бъде прегледан, увери Зарков. Само преди няколко седмици такива диалози били невъзможни, резултатът е индикативен, посочи министърът, който отхвърли да влиза в играта на нерви и в боравенето със закани.

Зарков акцентира, че ще направи всичко допустимо цялата истина по да бъде разкрита. Нещата няма да бъдат заметени под килима и ще бъдат взети съответните решения по този начин, както повелява законът, сподели той.
 Гешев излиза в отпуск по персонални аргументи
Гешев излиза в отпуск по персонални аргументи

Главният прокурор плаши сътрудниците си от Висш съдебен съвет с разкрития
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР