Diablo 4 не само разрушава нервите на феновете с различни

...
Diablo 4 не само разрушава нервите на феновете с различни
Коментари Харесай

Diablo 4 започна да унищожава графичните карти GeForce RTX 3080 Ti след 20 минути игра

Diablo 4 освен унищожава нервите на почитателите с разнообразни проблеми, само че се оказа, че унищожава и графични карти. Форумът за поддръжка на Blizzard и форумите на Reddit са наводнени със известия от притежатели на карти GeForce RTX 3080 Ti, чиито екрани са затъмнени, до момента в който играят бета версия на Diablo 4, а по-късно картата е спряла да демонстрира признаци на живот.

Сблъсквайки се с казуса, потребителите разказват почти едни и същи признаци: в един от клиповете в играта вентилаторът на видеокартата внезапно стартира да работи на оптимални обороти и мониторът губи изображението, като се демонстрира единствено черен екран. След това системата стопира да реагира и даже след рестартиране доста консуматори към този момент не виждат видеокартата. За множеството от проблемите оповестяват притежателите на GeForce RTX 3080 Ti от Gigabyte, макар че има недоволства и от GeForce RTX 3080 Ti от EVGA.

Ето по какъв начин един консуматор разказва обстановката:

„ Докато играех Diablo в продължение на към 20 минути, по време на видеото с шапката мониторите ми се изключиха. Трябваше да рестартирам компютъра и в този момент дънната платка дава код за неточност 97. Нищо не работи. Графичният ми процесор е мъртъв. “

Друг консуматор имал по-голям шанс:

„ Гледах клип на остарял духовник, който крещи на селяните, че са ужасни християни, когато вентилаторите на картата ми започнаха да работят на цялостна мощ. Екранът ми стана черен и трябваше да рестартирам компютъра, с цел да накарам моята 3080 Ti да се успокои и да покаже още веднъж нещо. “

И към този момент има повече от дузина сходни недоволства. При някои от тях графичната карта е проработила още веднъж едвам при третия или четвъртия опит, само че при други е спряла да работи изцяло, без да може да премине POST при пускане на системата. На някои е помогнало превключването на режима на видеокартата в BIOS. Хората също по този начин са били съветвани да лимитират FPS.

Тези случаи подсетиха на мнозина за обстановката с играта New World, в която графичните карти EVGA GeForce RTX 3090, RTX 3080 и RTX 3080 Ti умираха. Те също ненадейно се раздуваха до оптималната скорост, а по-късно спираха да демонстрират признаци на живот. Тогава се твърдеше, че в основата на казуса е дефектна заварка в захранващите вериги на самите видеокарти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР