DHL, водеща компания в логистичната индустрия с над 380 хил.

...
DHL, водеща компания в логистичната индустрия с над 380 хил.
Коментари Харесай

DHL изгражда нова база в София

DHL, водеща компания в логистичната промишленост с над 380 хиляди чиновници по целия свят, стартира през днешния ден построяването на нов логистичен терминал в София. " Постоянно изменящите се упования на бизнеса за оптимална организация на процесите, в това число доставка на нужните материали на точното място и в точния миг, при заложени упования за високо качество с минимални разноски, удостоверяват нуждата от логистични бази, разположени в региони като този ", съобщи Калоян Стефанов, шеф на DHL Logistics.

Новият план, който би трябвало да бъде подготвен до ноември 2021 година, ще се простира на повърхност от 12 309 м² наоколо до столичното летище. Базата е построена от крос-док с повърхност 800 м², административна част с повърхност от 1 200 м² и складово хале от 3 000 м², като осъществяването ще бъде ускорено от сглобяемите стоманобетонни детайли, заложени в структурата, която ще бъде приключена с панели от минерална вата, споделят от компанията.

В складовото хале със светла височина 11,70 м² ще се прави високо-стелажно депозиране на транспортни палети, което е допълнено от опцията за " side-loading ". Предвидена е най-съвременната система за пожарогасене с бързо деяние вид ESFR, според най-високите стандарти. Крос-докът включва " inbound " зона с 6 рампи, " outbound " зона с 5 рампи, в това число ниво-изравнителна рампа вид " Jumbo ".

Изграждането на цялостната площадка на обекта включва 4500м² маневрени площи, 11 товаро-разтоварни рампи, паркинг за 44 леки и 8 лекотоварни коли като над 35% от общата повърхност са планувани за озеленяване. Проектант на новата логистична база е " Енергопроект ", а строител - " Бараж Груп ".

" От главно значение при планирането, включващо все по-комплексна информация, е да разполагаме със съответните системи за връзка и надзор, както и с добре развита инфраструктура. Възможността на всяка компания да предложи претенции артикул или услуга на конкурентоспособна цена е от изключителна значимост за оцеляването и бъдещoто развиване. Това ни стимулира да сме една крачка напред през днешния ден, с цел да бъдем желан избор за своите клиенти и на следващия ден ", добави Стефанов.

DHL е част от Deutsche Post DHL Group. Групата генерира облага от повече от 63 милиарда евро за 2019.
 Как екип от българи поведе цифровата промяна на DHL
Как екип от българи поведе цифровата промяна на най-голямата логистична компания в света

Софийският офис прави това, с което преди този момент няколко колоса в сферата не са се справили
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР