ДГ Райна Княгиня“. Снимка: Искра.бг Днес в Деня на народните будители

...
ДГ Райна Княгиня“. Снимка: Искра.бг
Днес в Деня на народните будители
Коментари Харесай

Малки будители от бургаска детска градина почетоха българските герои

ДГ „ Райна Княгиня “. Снимка: Искра.бг

Днес в Деня на националните будители децата от бургаската градина „ Райна Княгиня “ уважиха българските герои. Малчуганите показаха пред своите родители делото на книжовниците, просветителите и борците за национално избавление , съхранили през вековете духовните полезности на нацията ни.

Децата вкараха в разходка във времето присъстващите, припомняйки им кои сме и че би трябвало да почитаме нашите героите . Чрез забавна презентация те изнесоха обстоятелства за живота и делото на националните будители . В самодейността участваха малчуганите от подготвителна група „ Делфини “ с учители Теодора Маринова и Веси Георгиева.

Директорката на детската градина Радослава Белчева сподели особено за Искра.бг :

„ Вече е традиция за ДГ „ Райна Княгиня “ да означаваме празника на Народните будители – 1 ноември. Нашата концепция е да отвлечем вниманието на децата от бленувания и харесван от тях Хелоуин. Нашата цел е да възпитаме у тях родолюбие и да съхраних положителното. Днешният празник е един превъзходен метод да го създадем. Още повече, че в самодейността постоянно се включват нашите бъдещи първокласници, запознавайки се с делото на будителите, които са отдали живота си за нашата независимост. “

„ Нашите родители също ще участват на празника, въпреки че е работен ден. Това е един метод посредством децата им да събудим тяхното възприятие за родолюбие “ , безапелационна е директорката на детската градина.

На 1 ноември България се прекланя пред българите, които със словото и делата си през вековете са опазили българската нематериалност, език и просвета. Днешните учители се стремят да пробудят и научат българските деца на познание, бодрост и национално самочувствие . Денят на националните будители ни напомня за хората дали живота си за свободата ни . Това са и тези български родолюбци, които с перо в ръка са основали буквите и книгите, учейки се от тях и до през днешния ден.

Украсата и подготовката за празника бяха дело на учителите от детското заведение. След тържеството децата получиха подарък – цялостна кошница със сезонни плодове , като част от самодейността за здравословно хранене.

На празника присъстваше и основен помощник Димова от университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Тя честити празника на всички модерни будители , поздравявайки управлението на ДГ Райна Княгиня “, че са съумели да пресъздадат толкоз ловко днешния ден.

1 ноември е отдаден и на актуалните будители – всички български учители . Те пробуждат духа на децата, като ги учат да четат и пишат, дарявайки ги със светлина и познание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР