ДГ „Радост“ в Пазарджик пак е дежурна за децата на

...
ДГ „Радост“ в Пазарджик пак е дежурна за децата на
Коментари Харесай

Детска градина „Радост“ отново е дежурна за децата на родите...

ДГ „ Радост “ в Пазарджик отново е дежурна за децата на родители от първа линия за интервала, в който детските образователни заведения за затворени като противоепидемична мярка против разпространяването на ковид. По този метод Община Пазарджик поддържа работещите на първа линия, които ще могат да оставят децата си в особено образуваните групи.

„ Отново, както и в предходното затваряне на по-голяма част от обществените действия и съответно затварянето на детските градини и учебните заведения, Община Пазарджик ще направи всичко належащо за тези, които са на първа линия – доктори, медицински служащи, чиновници в охранителните действия и служители на реда. Ако желаят, техните деца могат да посещават детска градина „ Радост “. От през вчерашния ден това към този момент е допустимо, като всички искащи, без значение къде са записани децата им, могат да употребяват детска градина „ Радост “ “, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. „ Искам да благодаря на тези родители за всеотдайната работа и да помоля останалите за още малко самообладание. Считам, че най-вече след към месец, мощно се надявам и го искам - нещата да се успокоят и ние ще се върнем към естествените си отговорности “, разяснява още Тодор Попов.

Детска градина " Радост " приема децата на лекари, медицински сестри, санитари, работещи в РЗИ, в структурите на Министерство на вътрешните работи и в контролните органи, които наблюдават за спазването на противоепидемичните ограничения. Считано от 23.03.2021 година искащите децата им да посещават детското заведение могат да подадат заявление като шефовете на всички общински детски градини имат ангажимент да оказват цялостно подпомагане на родителите.

Допълнителна информация може да се получи на телефоните на Дирекция „ Образование и просвета “ в Община Пазарджик, както и във всяка от градините, които децата са посещавали досега. От Общината твърдят, че всякаква непотребна документи и ангажираност ще бъдат спестени на родителите в процеса на прекачване на децата. Капацитетът на групите в ДГ " Радост " е за 52 деца, като Община Пазарджик смята, че това е изцяло задоволително, с цел да обхване всички искащи.

*Източник - пресцентър на Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР