ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция обявява прием на заявления за

...
ДФ "Земеделие" - Разплащателна агенция обявява прием на заявления за
Коментари Харесай

От 25 септември започва прием на заявления за хуманно отношение към животните

Държавна фирма "Земеделие " - Разплащателна организация афишира банкет на заявки за подкрепяне по размер 14 "Хуманно отношение към животните " от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година, оповестиха от фонда. Мярката се отваря със Заповед от 8 септември т. година на Изпълнителния шеф на ДФЗ - РА.


Документи за кандидатстване ще се одобряват от 25 септември до 31 октомври 2017 година в регионалните дирекции на институцията. Бюджетът по Мярка 14 "Хуманно отношение към животните " е в размер на левовата равноценност на 56 859 510,50 евро. Финансовата помощ ще обезпечи по-добър здравен статус на животните и ще усъвършенства хигиената при тяхното развъждане. Заложените действия ще доведат до обезпечаване на по-качествени и по-безопасни храни от скотски генезис, до запазване на околната среда, както и до повишение сигурността на труда на фермерите.

Финансова помощ ще се дава на аграрни стопани, които се задължават да съблюдават непринудено петгодишни поети задължения. Те могат да бъдат както за една, по този начин и за композиция от няколко действия по мярката, допринасящи за хуманното отношение към едрите и дребни преживни животни.

Подробните условия и наборът документи за кандидатстване по мярката са написани в Наредба номер 4 от 8 август 2017 година за използване на мярка 14 "Хуманно отношение към животните " от ПРСР 2014 - 2020 година Допълнителна информация и мостри на изискуемите документи за присъединяване в мярката ще бъдат оповестени на интернет страницата на Държавна фирма "Земеделие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР