Дезинформация и пропаганда. Оказва се, че тяхна жертва могат да

...
Дезинформация и пропаганда. Оказва се, че тяхна жертва могат да
Коментари Харесай

Кои са световните лидери, обявени за мъртви приживе?

Дезинформация и агитация. Оказва се, че тяхна жертва могат да бъдат освен елементарните хора, а и сполучливи международни водачи. Какво е да те разгласят за мъртъв приживе и какъв брой елементарно е да залитнем към клопката на спекулациите?

Почти не минава ден от началото на съветската инвазия в Украйна, в който таблоидната преса и онлайн диагностиците да не разясняват здравословното положение на Владимир Путин . Най – честите догатки са, че водачът на съветската страна страда от рак на кръвта или от мозъчен израстък. Породиха се и спекулации, че Путин има паркинсон или деменция в ранен етап.

Въпреки, че от десетилетия Путин култивира облика на висшата неустрашимост в свое лице доста хора подозират, че зад мощната фасада се крие разрушена душeвност и още по-разрушена физика.

Кадрите, които виждате сега са от 4-ти ноември 2012-та година – денят на националното единение на Русия. Според анализатори появяването на Путин на Червения площад и фактът, че той леко накуцва са първите прояви на влошеното му здравословно положение.

Все още липсва публична позиция, която да удостоверява или да отхвърля слуховете за здравето на Путин. Най-прясната теза е, че първият мъж на Русия е в кома след несполучлива интервенция за премахване на израстък.

Оказва се, че Владимир Путин надалеч не е първият международен водач, който слуховете погребват приживе. През април 2020-та година висшият началник на Северна Корея – Ким Чен Ун изчезва от общественото пространство. Това дава поле за изява на редица конспиратори, които декларират, че най-вероятно политикът е мъртъв.

Сега прекосяваме към тематиката за водача на Северна Корея – Ким Чен Ун . В общественото пространство сега има спекулации и горещи полемики по отношение на здравословното му положение и дали въобще той към момента е жив. Знаете, Ким Чен Ун изчезна от общественото пространство на 11-и април. Също по този начин той пропусна празненствата по случай годишнината от рождението на дядо му. Събитие, което е от основна значимост в Северна Корея.
Изчезването на севернокорейския водач през 2020-та година породи доста въпроси в обществеността, а най-основният от тях беше кой ще поеме ръководството на страната в случай че Ким Чен Ун в реалност е мъртъв.

Известно време след спекулациите обаче мъглата към политика изчезва и той още веднъж се появява измежду народа си. В общественото пространство излиза информация, че в действителност Ким Чен Ун е претърпял сърдечно-съдова интервенция и е било належащо време, с цел да се възвърне.

Въпреки това обаче спекулациите по адрес на Ким Чен Ун не стопират, а измежду най-любопитните теории е тази, че севернокорейският водач от дълго време е мъртъв, а страната се ръководи от негов двойник.

В цел на клюки се трансформира и либийският водач Муамар Кадафи . През май 2011-та година той изчезва от общественото пространство и даже не се появява на погребението на най-малкия си наследник. Това кара редица непознати дипломати в Либия да се съмняват, че Кадафи в действителност е умрял.

Датата на гибелта на ръководителя на Либия обаче е 20.10.2011 година или пет месеца след началото на спекулациите. Тогава той е погубен по време на опит за бягство от родния си град.

През 2003г. иракският президент Саддам Хюсеин също попада под обсега на спекулациите. След бомбардировки в страната американската преса излиза с информация, че той е тежко ранен и даже има възможност да е погубен.

Иракският министър на информацията обаче опровергава слуховете и декларира, че политическият водач и фамилията му са живи и са в сигурност.

Както в предишното, по този начин и в наши дни международните водачи постоянно са обект на спекулации и злословия. Критичното мислене и позоваването на обстоятелствата обаче са най-сигурният метод човечеството да не попадне в клопката на дезинформацията и да не погребе будния си разум и чистата си съвест приживе.

Николай Беремлийски,
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР