Дезинфектантите вече се превърнаха в неизменна част от живота ни

...
Дезинфектантите вече се превърнаха в неизменна част от живота ни
Коментари Харесай

Грешката с дезинфектантите, която да избягваме

Дезинфектантите към този момент се трансфораха в неизменима част от живота ни и по този начин ще бъде още дълго. Затова е значимо да знаем освен по какъв начин да ги използваме, само че и по какъв начин вярно да ги съхраняваме. В противоположен случай обезсмисляме цялата стерилизация.

За да бъдат ефикасни геловете и спрейовете, с които почистваме ръцете си, те би трябвало да съдържат най-малко 60% алкохол , безапелационни са от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати и Европа. Този алкохол най-често е етилов , а едно от неговите свойства е да се изпарява при по-висока температура.

И по този начин, с настъпването на топлите месеци става доста значимо при какви условия съхраняваме дезинфектанта. Ако държим шишенце в колата, с цел да почистим ръцете си преди шофиране, има огромна възможност алкохолът от него просто да се е изпарил от високата температура и използването му да е изцяло безсмислена.
 Снимка 480850

Професор Грег Бойс от Florida Gulf Coast University прецизира, че този резултат настава след няколко дни или седмици предпазване в колата, в случай че на открито температурите са високи, несъмнено. Затова постоянно би трябвало да имаме едно мислено и или да носим дезинфектанта с нас, или да го подменяме задоволително постоянно, с цел да сме сигурни с неговата резултатност, написа BestLife.
 Доналд Тръмп, изявлението за дезинфектантите, Ана Уинтър и по какъв начин го провокира
Жената, която провокира Тръмп да пие дезинфектант

Остри реакции

На фона на това предизвестие пристигна и друго, този път от американските управляващи. Вече има няколко установени случая на избухнало шишенце с дезинфектант, оставено задоволително дълго на директна слънчева светлина и доста висока температура в купето на колата. А следствията от " детонацията " не са по никакъв начин дребни, предава CBS News.

Hand sanitizer can EXPLODE in your car from the heat! DO NOT leave hand sanitizer in your car! #StayHome #staysafe pic.twitter.com/Mq6qDhLLc4
— Queso.Con.Chilli (@AquillaMindless) May 24, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР