Дезинфектанти и хлор над нормата са отчетени в басейни в

...
Дезинфектанти и хлор над нормата са отчетени в басейни в
Коментари Харесай

Отчетоха хлор над нормата в басейните у нас, цените обаче скачат

Дезинфектанти и хлор над нормата са регистрирани в басейни в страната. Това откриват първите за годината инспекции на градските плажове. В София са установени нарушавания при 27% от инспекциите, предава NOVA.
По традиция басейните отварят при започване на юни, само че дъждовното време това лято ги попречва. В столицата басейните са 180, 51 от които към този момент работят. От началото на годината до момента са тествани над 300 обекта, като към този момент са открити и нарушавания. Издадени са 67 наставления, 8 заповеди за прекъсване на активността и 15 акта.
Сред откритите при започване на сезона нарушавания в страната са неприятна хигиена, остатъчен хлор над нормите, недопустим аромат, както и повишена концентрацията на амоняк и нитрати. 
" Активният сезон и всеобщите визити на басейните към момента не са почнали поради дъждовете. Генерираме разноски, които ще повлияят на бизнеса ни ", споделя Румен Димитров, шеф на басейн.
Затова и на някои места в страната бягството от жегата в града ще коства приблизително с сред 2 и 5 лв. повече от предишното лято.
В София през седмицата входът ще е сред 15 и 20 лева, а през уикендите – към 25. В другите огромни градове работен ден край басейна ще коства приблизително сред 7 и 15 лева, а през уикенда – най-малко с лев-два повече. По-скъп ще е входът за аквапарковете. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР