Дейвид Тезински е 27-годишен фотограф, които стана известен с проекта

...
Дейвид Тезински е 27-годишен фотограф, които стана известен с проекта
Коментари Харесай

За "Децата на исляма" разказва фотографът Дейвид Тезински

Дейвид Тезински е 27-годишен фотограф, които стана прочут с плана си „ Децата на исляма ", сниман в Иран.

Защо Иран?

Според Тезински иранските младежи са политически най-активни от всичките 57 ислямски народи по целия свят. Освен това в страната живетя 73 милиона души, като 60% от тях на възраст под 30 години.

„ Иран не беше най-лесното място за работа, тъй като хората се опасяват. Дори и в наши дни към момента се сблъсквам с проблеми и би трябвало да трия фотоси от разнообразни списания поради тяхната сигурност ", споделя фотографът пред София Прес.

Това е по този начин, тъй като младежите в Иран съставляват една от най-големите дълготрайни закани за сегашната форма на теократично ръководство. Младите деятели оказват въздействие върху политическата стратегия на Ислямската република от 1997 година насам, разяснява Тезински.

На въпрос защо тъкмо се борят тези деятели, Дейвид отговоря: „ Ами държавното управление на Иран е в действителност неприятно и неуместно и те могат единствено да се борят за свободата си като цяло ".

Фотографиите на Дейвид Тезински се концентрират върху дълбокото човешко държание като задачата му е да основава креативен фотоси, които описват истории, разнообразни от тези, които познаваме.

27-годишният фотограф, получава първата си камера, когато е единствено на 12 години и първоначално снима единствено съучениците си. „ На тези години се занимавах със скейтбординг и ми лиши известно време, преди да намеря нещо с по-голямо значение ", споделя Дейвид пред София Прес.

„ Започнах да уча снимка в Прага, само че казусът беше, че се захванах с пънк рок, грънч и китара и оставих фотографията на назад във времето ".

Дейвид напуща учебно заведение, преди да се дипломира, споделяйки, че там единствено е спял и отпътува за Съединени американски щати. Там той се пробва да немери „ вътрешната си цел " и „ смисъла на тази цел ".

„ След като навърших 20 години, започнах да пътувам доста в азиатски страни като Индия, Непал, Камбоджа, Тайланд, Япония и други Цената на пътуванията ми постоянно беше доста ниска, заради което беше изцяло допустимо да остана даже по няколко месеца. Понякога трябваше да дремя в парка или на някакво „ неправилно " място като един случай в Африка, стана кървава блъсканица, поради скъпата ми чанта ".

Тезински се пробва да документира интимните моменти в човешкото другарство и живот... и го прави сполучливо. „ Обикновено, когато съм почтен към хората и те са почтени към мен. Не е предписание, само че постоянно работи ".

Фотографът дефинира като най-важни негови планове, тези свързани с запазване на околната среда, отбрана на животните или правата на индивида.

Като един най-забавните моменти в работата си, Тезиндки дефинира пребиваването си в Япония: „ Там има квартал, наименуван Осака и когато го посетих, имаше единствено остарели хора, които пиеха бира и пушеха цигари през целия ден. Аз свирих на китара с тях и беше доста благополучен миг, като в последна сметка получих акустична китара като подарък от локален безприютен човек„.

Автор: Десислава Христова, sofiapress
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР