Дейвид Мойс е новият мениджър на Уест Хем, съобщиха от

...
Дейвид Мойс е новият мениджър на Уест Хем, съобщиха от
Коментари Харесай

"Уест Хем" назначи Дейвид Мойс на мястото на уволнения Билич

Дейвид Мойс е новият управител на " Уест Хем ", оповестиха от клуба. Шотландецът заменя на поста Славен Билич, който беше освободен в понеделник поради слабия старт на сезона. След 11 кръга " чуковете " са на 18-о място с едвам две победи и единствено девет точки.

За Мойс това е завръщане във Висшата лига след единствено няколко месеца неявяване. През май той изпадна със " Съндърланд " след доста слаб сезон (шест победи, шест равенства и 26 загуби) и беше освободен. " Чуковете " са четвъртия клуб във Висшата лига, който Мойс ще води след " Евертън ", " Манчестър юнайтед " и " черните котки ".

" Искам да поздравявам Дейвид с добре пристигнал в " Уест Хем ". За мен и за моя сътрудник Дейвид Голд това е нещо ново, тъй като в никакъв случай не сме назначавали управител по време на сезона. Нуждаехме се от някой с опит и задоволително познания за Висшата лига, имаме вяра, че Дейвид е точният човек. Сигурни сме, че той ще преобърне представянето на тима ", сподели един от двамата притежатели Дейвид Съливан.

Бизнесменът съобщи, че Мойс е измежду най-уважаваните мениджъри в британския футбол " поради прелестната работа, която свърши в " Евертън " преди години. " Уест Хем " ще направи всичко належащо, с цел да може Дейвид да покаже тези свои качества още веднъж ", добави притежателят на клуба от Лондон.

West Ham United can confirm the appointment of David Moyes as the Club’s manager. pic.twitter.com/AIOWnHWn27
— West Ham United (@WestHamUtd) November 7, 2017

Преди мачовете от 11-ия кръг Мойс разгласи, че има интерес към работата в клуба от Източен Лондон, а за мнозина това беше признато като вкарване на напрежение в работата на Славен Билич. В последна сметка в събота " чуковете " изгубиха с 1:4 от " Ливърпул " и хърватинът беше уволнен.

" Нямам самообладание да се захвана за работа, да се срещна с почитателите и да усетя, че те са зад тима. Нужадем се от поддръжка, с цел да свършим работата, за която сме в " Уест Хем ", сподели мениджърът.

Мойс, който е на 54 години, е на четвърто място във безконечната класация измежду мениджърите с най-вече мачове във Висшата лига. Той има 499, а с повече от него са само имена като сър Алекс Фъргюсън (810), Арсен Венгер (801) и Хари Реднап (639).

Шотландецът прекара общо 11 години в " Евертън ", класира няколко пъти отбора за европейските шампионати и до един край във ФА Къп през 2009 година, изгубен от " Челси ". В последните си седем цялостни сезона на " Гудисън парк ", Мойс класира " карамелите " непроменяемо измежду първите осем в класирането.

На 9 май 2013 година Мойс беше разгласен за правоприемник на именития си съотечественик сър Алекс Фъргюсън в " Манчестър юнайтед ". Кариерата му на " Олд Трафорд " стартира със спечелването на " Къмюнити шийлд ", с което шотландецът се трансформира в първия управител в историята на клуба, спечелил трофей още в дебютния си сезон.


© Reuters

" Уест Хем " има единствено две победи от началото на сезона и се намира в зоната на изпадащите.

Само 10 месеца по-късно обаче Мойс напусна " Юнайтед " след 51 мача отпред (27 победи и 15 загуби, 52.9% успеваемост).

През ноември 2014 година Шотландецът пое испанския " Реал " (Сосиедад), където остана тъкмо година, само че завоюва единствено 12 пъти в 42 мача. Между 23 юли 2016 и 22 май 2017 година, Мойс водеше " Съндърланд ".

Новият управител на " Уест Хем " ще дебютира отпред на отбора на 19 ноември в гостуването на " Уотфорд ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР