Дейвид Кох, един от двамата братя Кох за второто най-богато

...
Дейвид Кох, един от двамата братя Кох за второто най-богато
Коментари Харесай

Почина един от най-богатите американци

Дейвид Кох, един от двамата братя Кох за второто най-богато семейство в Съединени американски щати, е умрял на 79-годишна възраст, оповестява Bloomberg. Смъртта му е била доказана от представителят на конгломерата Koch Industries Кристин Николас.

Кох, чието чисто положение съгласно Bloomberg Billionaires Index възлиза на към 59 милиарда $, е седмият най-заможен човек в света, дружно със своя брад Чарлз.

Ръководената от двамата Koch Industries е една от огромните американски компании с към 110 милиарда $ годишни доходи.

През юни предходната година Дейвид се отхвърли от дейната работа за колоса, а като причина бяха посочени здравословни аргументи.

Koch Industries е основана от бащата на Дейвид и Чарлз Кох - Фред Кох през първата половина на предишния век. Първоначално сдружението развива активност в енергийната промишленост, само че по-късно се разразства и е заето още в селското стопанство и производството на потребителски артикули.

В края на 60-те години Чарлз поема управлението на компанията след гибелта на бащата. През 1970 година Дейвид се причислява към компанията като става механически началник на компанията. 8 години по-късно става президент на инженерната дивизия на конгломерата.
 Братята Кох, които стоят зад второто най-богато семейство в Щатите
Братята Кох, които стоят зад второто най-богато семейство в Щатите

Историята на тяхната империя Koch Industries стартира от татко им
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР