Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към покупката на

...
Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към покупката на
Коментари Харесай

Дейвид Бекъм е готов да се присъедини към покупката на „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Бекъм е подготвен да се причисли към покупката на „ Манчестър Юнайтед. Самият Дейвид Бекъм няма пари да купи тима, само че присъединяване му може да увеличи доверието на евентуалните купувачи и да бъде основен фактор при избора на нови притежатели.  Бившият капитан на британския народен тим Дейвид Бекъм е подготвен да договаря с евентуални купувачи на „ Манчестър Юнайтед “, присъединяване му може да усили възможностите на претендентите за договорка, оповестява Financial Times /FT/, базирайки се на осведомени източници.

Изданието отбелязва, че привличането на Бекъм, който игра в „ Манчестър Юнайтед “ през 1991-2003 година и е обичан от почитателите, може да се окаже основен фактор при избора на покупател от актуалните притежатели на клуба - семейство Глейзър.

На 23 ноември беше оповестено, че Глейзър са инструктирали капиталовите банкери да оценят опциите за нова инвестиция в тима, в това число цялостна или частична продажба на клуба.  Изданието отбелязва, че един от банкерите, близки до клуба, позволява, че е допустима продажба на „ Манчестър Юнайтед “ за близо £7 милиарда ($8,46 милиарда). Но специалисти по футболни финанси, представени от изданието, считат, че даже £4-5 милиарда биха били прекомерно висока цена за клуб, който беше недоходоносен предходната година. 

Сред евентуалните купувачи на Манчестър вестникът показва британския милиардер и притежател на Ineos  - Джим Ратклиф, който се интересуваше от закупуването на клуба предходната година, частните вложители Джош Харис и Дейвид Блицър, както и капиталова група, ръководена от притежателите на клубове от НБА Стив Палюка и Лари Таненбаум.

През пролетта на 2021 година Глейзър към този момент показаха подготвеност да продадат клуба за £4 милиарда ($4,8 милиарда), само че договорката не се реализира. Бекъм е съсобственик на футболния клуб „ Интер Маями “ и няма да може да заплати напълно сумата за „ Манчестър Юнайтед “. С  „ Манчестър Юнайтед “ Бекъм завоюва Шампионската лига през 1999 година и шест пъти стана първенец на Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР