Дейв Чизнал сътвори най-голямата сензация на Световното първенство по дартс

...
Дейв Чизнал сътвори най-голямата сензация на Световното първенство по дартс
Коментари Харесай

Невероятно: Чизнал унищожи ван Гервен по пътя към 1/2-финалите на Световното по дартс

Дейв Чизнал сътвори най-голямата сензация на Световното състезание по дартс на PDC. В първия ден от новата година Чизи спря отрицателната си серия от 27 следващи мача без победа против международния №1 Майкъл ван Гервен и го изхвърли от конкуренцията с разгромното 5:0 на 1/4-финалите на шампионата.


40-годишният британец доближава за пръв път до 1/2-финалите на шампионата на планетата, като в спор за място на финала ще се изправи против двукратния притежател на трофея Гари Андерсън на следващия ден. По-рано през днешния ден Летящия шотландец също сподели ужасно равнище и унищожи нидерландеца Дирк ван Дуйвенбоде с 5:1.

L L L L L L L L L L L L L L D L L L L L L L L L L L L

Dave Chisnall ends his 27 game winless run against Michael van Gerwen in style to reach the Semi-Finals.

.
— PDC Darts (@OfficialPDC) Чизнал завърши дуела с невероятния междинен резултат от 107.34, до момента в който Майти Майк не съумя да се приближи даже до 100-тицата и приключи с 98.29. Осмият в схемата записва цели 14 максимума против единствено 4 за ван Гервен, а също по този начин беше по-точен при чекаутите с 48% (15/31) против 43% (7/16) за МВГ.

Dave Chisnall produces the biggest win of his career WHITEWASHING the world number one Michael van Gerwen 5-0 to reach the semi-finals of the William Hill World Darts Championship!

Simply sensational.
— PDC Darts (@OfficialPDC) Още в първия сет Чизи сподели, че не е стигнал до 1/4-финалите, с цел да бъде лесна плячка за ван Гервен. Десничарят проби на два пъти своя противник в първия сет, с цел да заличи ранен пробив и да излезе напред в резултата - 1:0. Чизи продължи да поддържа високата си успеваемост и в идващите две елементи, измъквайки ги с по 3:2 лега за преднина от 3:0 сета.

CHISNALL WHITEWASHES VAN GERWEN!!!

Dave Chisnall ends a run of 27 games without a win over Michael van Gerwen as he WHITEWASHES the World Number One 5-0!

Absolutely incredible from Chisnall as he reaches the Semi-Finals of the 2020/21 World Darts Championship
— PDC Darts (@OfficialPDC) Четвъртият сет също стартира с пробив в интерес на Чизнал, който рядко показваше съмнения и напълно закономерно затвори частта за 4:0. В оказалия се финален сет от мача ван Гервен беше беззащитен против междинния резултат от 115.06 на Чизнал и по този начин англичанинът записа една от най-великите победи в кариерата си - 5:0.

!

Gerwyn Price beats Daryl Gurney in an absolute thriller!

What a fight back from Gurney as he takes it all the way to a deciding leg, but Price holds to sneak into the Semi-Finals!

What a game
— PDC Darts (@OfficialPDC)
В първия дуел от вечерната сесия Гъруин Прайс завоюва същинска драма против Дарил Гърни. Световният №3 съумя да изтръгне триумфа в решаващия пети лег от последния седми сет и по този метод надви с крайното 5:4 сета. Така Прайс ще се изправи на следващия ден против 26-ия в схемата Стивън Бънтинг в другия 1/2-финал на Световното състезание.

1/2-финали на Световното състезание по дартс на PDC:
(3) Гъруин Прайс - (26) Стивън Бънтинг (8) Дейв Чизнал - (13) Гари Андерсън Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР