Действията в органа, призван да управлява съдебната система, не са

...
Действията в органа, призван да управлява съдебната система, не са
Коментари Харесай

Йовчев: Борисов е най-влиятелният политик, защото съумя да адаптира действията си спрямо българския манталитет

" Действията в органа, предназначен да ръководи правосъдната система, не са подбудени напълно от вътрешно убеждения, а има и външни обвързаности, които в даден миг предизвикат избрани процеси ", сподели някогашният вътрешен министър и някогашен началник на ДАНС Цветлин Йовчев по Би Ти Ви по отношение на решението на Висш съдебен съвет да в профил Иван Гешев от поста основен прокурор.

По думите му тези процеси не са от през вчерашния ден или през днешния ден. Ако имаме по-дълга памет, през цялата нова история след измененията, това е реалност - олигархичните обвързаности да въздействат върху правосъдната система.

Ако има такива зависимости, въздействието им върху правосъдната система водят в тази посока - упражняването на властта в избрана полза. Това са тежки изкривявания, сподели още някогашният силов министър.

Защо Бойко Борисов е най-влиятелният политик през последните 12 години - тъй като съумя в най-голяма степен да приспособява дейностите си по отношение на българския нрав. И да води политиката си и дейностите си по отношение на това, сподели още Йочев. Според него в случай че това се беше случило в друга страна, нямаше да има такива триумфи. В България имаме политици в Народното събрание, които явно излъгаха обществото. И то не тъй като са били неинформирани, а тъй като го направиха за лична полза, изясни той.

По думите на Цветлин Йовчев България няма отбранителна теория, а тактиката ни за национална сигурност е остаряла, тъй като самата среда е друга. Отделно от това службите изостават от организацията на работните процеси, сподели още той. Срещаме нови закани, които не намират решения по метода, по който е проведена активността на системата. Дълбоката рецесия в политическата система докара до това. Ако погледнете, всички системи в страната са в тежка рецесия и в същото положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР