Действията по разследването стартират на 12 ноември, след сигнал за

...
Действията по разследването стартират на 12 ноември, след сигнал за
Коментари Харесай

За броени часове криминалисти на ОДМВР- Шумен разкриха извършител на тежко криминално престъпление

Действията по следствието започват на 12 ноември, след сигнал за 70—годишна жителка на с. Черноглавци, открита от околните й в безпомощно положение в дома й.

Веднага към мястото са ориентирани екипи на полиция и незабавна помощ, които установяват гибелта й, а при осъществения първичен оглед от правосъден доктор са открити голям брой контузии по цялото тяло на жертвата. За случая незабавно е известен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.
В хода на подхванатите голям брой оперативно-издирвателни  дейности – разпити на очевидци, назначени експертизи, криминалистите построили версия, че закононарушението е осъществено от мъж, с който от няколко години дамата е живеела на фамилни начала.  В резултат на дейната работа 56-годишният – с престъпни прояви, излежавал присъда за опит за ликвидиране, е открит при свои близки в София. Задържан е и е конвоиран в полицията в Шумен, направил е признания.
След приключване на 24 – часовата му мярка за задържане, с прокурорско постановление  мъжът е арестуван за 72 часа. Очаква се прокуратурата да внесе искане до съда за непрекъснатото му задържане.

Подробности по случая оповестиха на брифинг шефът на ОДМВР –Шумен старши комисар Георги Гендов и административният началник на Окръжна прокуратура Орлин Куздов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР