Действията по разследване на аферата с боклука продължават, а в

...
Действията по разследване на аферата с боклука продължават, а в
Коментари Харесай

Прокурор Ангел Кънев: Безконтролен внос на боклук до преди 6 месеца

Действията по следствие на аферата с боклука не престават, а в студиото на Българска национална телевизия прокурор Ангел Кънев акцентира на смисъла на екологичния детайл . По думите му боклуци са били внасяни в страната, преседявали са известно време на площадки, след което е издирван метод тези боклуци да бъдат скрити или разпръснати по противозаконни сметища .

Категорично тези рискови боклуци не са били третирани вярно, по делото сътрудниците са събрали редица доказателства, разяснява прокурор Ангел Кънев и увери, че се вършат голям брой експертизи, с цел да се откри точния състав на отпадъците . В дълготраен проект доста по-вредни последствия крие третирането на тези рискови боклуци, добави Кънев.

Припомняме, в петък от ВАП осведомиха, че инспекцията в страната е открила 1426 противозаконни сметища и 440 местни замърсявания .

Допреди половин година процесът по импорт на отпадък е бил съвсем изцяло безотговорен , съобщи Ангел Кънев.
 Започва инспекция на загробения отпадък в Червен бряг
Започва инспекция на загробения отпадък в Червен бряг

РИОСВ-Плевен би трябвало да откри произхода и типа на опакованите бали

Тази нощ след близо 14-часово съвещание профилираният углавен съд остави в ареста и зам.-министъра на екологията Красимир Живков, предприемача Атанас Бобоков и още трима от упрекнатите за проведена незаконна група от 10 души за импорт на боклуци .

По отношение на дейностите на тази група Ангел Кънев посочи, че те са се опирали или на превишаване на пълномощия от страна на длъжностни лица или на несъблюдение на отговорностите . Издавани са били и протоколи с погрешни удостоверения, че комерсиалните сдружения разполагат с мощности за отнасяне на съответните боклуци, с цел да утилизират съответните боклуци. Като подобен случай на приложимост на длъжностно лице Кънев уточни с итуацията в Плевен, където инспекции не са правени, макар че чиновниците разполагат и със съответната техника и нужните познания.

Прокуратурата е открила, че за половин години групата е генерирала следващ данъчен заем за над 500 000 лева, само че сега се събират още доказателства за още финансови средства. Ще бъдат направени претенции за откриване на банкови сметки и секрети, освен на територията на България, а и в чужбина.

Все още е рано да се уточни кой е бил ръководителят на тази проведена незаконна група , призна Ангел Кънев, като посочи, че постоянно тези групи нямат един началник, а няколко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР