Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят съмнение, че

...
Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят съмнение, че
Коментари Харесай

Прокурор си направи отвод след думи на Петков, образувано е дело срещу министър

Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят подозрение, че има персони, които са над закона, декларират от спецпрокуратурата
Специализиранта прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за това, че през 2022 година в. гр. София от длъжностно лице (министър) е осъществено нарушаване на служебните отговорности за да се набави имотна полза. От данните на профилираното обвиняване излиза наяве, че от това са произлезли немаловажни нездравословни последствия и действието е осъществено от лице, заемащо отговорно служебно състояние – закононарушение по член 282, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Специализирана прокуратура удостоверява, че е получила разнообразни сигнали, съдържащи съществени изказвания за осъществени нарушавания на служебните отговорности, във връзка с висши обществени чиновници.

Що се отнася до показаните през днешния ден в тв ефир документи от вътрешния министър Бойко Рашков, в случай че те са достоверни, то те са били добити посредством нерегламентиран достъп на незнайно досега лице в осведомителната база данни на Прокуратура на Република България.

„ Разгласяването на информацията е станало без позволение от наблюдаващия прокурор, в нарушаване на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс. Специализирана прокуратура не може да удостовери достоверността на показания документ от министъра на вътрешните работи. “ Заявиха от спецпрокуратурата.

От сепцпрокуратурата дефинираха вчерашното изявление на премиера Кирил Петков„ Не съм получил публична информация от прокуратурата. Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие. “, като нарушаване на кардинална на разделянето на управляващите в България.

„ Според речника на българския език на Българска академия на науките думата „ безсрамие “ има следното значение: „ Крайно неприлична, неправилна или нечестна демонстрация, постъпка, която провокира мощно отрицание, отвращение “. Изказването жестоко нарушава правилото за разделяне на управляващите и на върховенството на закона по отношение на български самостоятелен магистрат, който упражнява конституционните си пълномощия. Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят подозрение, че има персони, които са над закона. “, декларират от спецпрокуратурата.      

Днес наблюдаващият прокурор е  депозирал отвода си по отношение на политическите квалификации и разгласяване на името му.

„ Той възприема това като практикуване на политически напън върху работата му по следствието. “, споделят още от обвиняването.

От спецпрокуратурата са безапелационни, че на този стадий няма да бъдат оповестявани повече данни, с цел да не се заплаши изходът на следствието и разкриването на обективната истина. Допълнителна информация ще бъде оповестена обществено, когато това е допустимо, като това ще бъде направено интензивно с позиция от страна на Специализирана прокуратура, допълват още оттова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР