Действията на този кабинет не отговарят на целите, които се

...
Действията на този кабинет не отговарят на целите, които се
Коментари Харесай

Керемедчиев: Руският газ няма да e по-евтин. Алтернативите са минимални, много сме закъснели

Действията на този кабинет не дават отговор на задачите, които се слагат на един длъжностен кабинет. Това сподели в изявление за БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи. Няма по какъв начин да има експертни диалози, когато става въпрос за газ и се приказва с " Газпром ", уверен е Керемедчиев. По думите му от десетилетия Русия употребява енергийните доставки за осъществяване на политика.

Целта е Москва да подсигури колкото може повече другарски настроени партии да влязат в идващото Народно заседание, счита той.
Според Керемедчиев служебният кабинет е задълбал " своето внимание в енергетиката " и звучи " необичайно единомислието с дипломат Митрофанова ", която още след рухването на кабинета " Петков " сподели, че договарянията с " Газпром " са вероятни.

Руският газ няма да бъде по-евтин, тъй като нервността на пазарите е невероятна, посочи Керемедчиев. Той се аргументира с образеца на Унгария - една от най-приятелски настроените към Русия страни, където за последната година цените по думите му са се нараснали 4 пъти. Испания пък доставя полутечен газ на по-ниски цени, в сравнение с Унгария получава газ от Русия, само че всичко това става с дълготрайни контракти.
Алтернативите са минимални, закъснели сме извънредно доста поради " подскоците " сред служебни и постоянни държавни управления, разяснява Милен Керемедчиев в предаването " Преди всички ".

" Не считам, че имаме сега големи благоприятни условия за диверсификация. Турция е един от вероятните избавителни пояси ", уточни в разбора си той.

Керемедчиев изрече мнение, че Европа е в борба със себе си, като страните, сходно на обстановката с имунизациите, са оставени да търсят газ всяка за себе си, в това число " крадейки една от друга ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР