Действията на служителя на ГДБОП са наблюдавани в продължение на

...
Действията на служителя на ГДБОП са наблюдавани в продължение на
Коментари Харесай

Задържаният от ГДБОП работел със служител на ДАНС, който също шпионирал за Русия

Действията на служителя на ГДБОП са следени в продължение на няколко месеца, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев
Служителят на ГДБОП, който бе арестуван през днешния ден при спецакция на Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата поради шпионаж в интерес на Русия, е синхронизирал дейностите си със чиновник на ДАНС, който също е изнасял информация към съветска агентура, съобщи , като се базира на информация от свои източници.

По неофициални данни антимафиотът е изнасял информация за следствия, в които има данни за нарушавания на санкционния режим с присъединяване на компании с съветски капитали.  

" Действията на служителя са следени в продължение на няколко месеца, само че по-малко от година ",  удостовери пред публицисти в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

" Касае се за чиновник на Министерство на вътрешните работи, отнася се за дейности, като приключат всички дейности, ще дадем брифинг ", сподели още основният секретар.

Спецоперацията е реализирана след сигнал за шпионска активност от непознати служби.

" Акцията е резултат на взаимни дейности на Държавната организация " Национална сигурност ", ГДБОП, Софийската градска прокуратура и Дирекция " Вътрешна сигурност ". Касае се за чиновник на Министерство на вътрешните работи, по-конкретно на ГДБОП, който е следен. Заподозрян е в шпионаж в интерес на непозната страна и това е Русия ", добави главният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР