Действията на САЩ в Индийско-Тихоокеанския регион увеличават риска там да

...
Действията на САЩ в Индийско-Тихоокеанския регион увеличават риска там да
Коментари Харесай

Пекин: САЩ увеличават риска от трагедия в Индийско-Тихоокеанския регион, подобна на тази в Украйна

Действията на Съединени американски щати в Индийско-Тихоокеанския район усилват риска там да се случи нещо сходно на рецесията в Украйна, съобщи външният министър на Китай Уан Йи.

" Съединени американски щати се пробват да основат районно напрежение и да подбуден към конфронтация и борба, като прокарват " Индийско-Тихоокеанската тактика " - съобщи той в телефонен диалог с виетнамския си сътрудник Буи Тан Сан.

Според него дейностите на Вашингтон " ще навредят съществено на мъчно извоюваните мир и развиване в района и съществено ще подкопаят архитектурата на районно съдействие, насочена към АСЕАН ", се споделя в изказване на Министерството на външните работи.

" Не можем да допуснем в района да се възроди манталитетът на Студената война и към нас да се повтори нещастието от Украйна ", твърди Уан.

Според него украинската рецесия сподели и клопките на блоковата политика, като накара " азиатските страни да осъзнаят, че поддържането на мира и стабилността е скъпо и отдаването на блокова борба ще докара до безкрайни опасности ".

Китай ще играе дейна роля за гарантиране на мира и стабилността в района и за справяне с разпространяването на последствията от рецесията в Украйна, добави той.

По въпроса за Украйна Сан съобщи, че Виетнам " има доста сходства с Китай в позицията си ", се споделя в изказването.

Виетнам упорства двете страни " да съблюдават Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право и да търсят дълготрайно решение на разликите въз основа на ценене на законните права и ползи на всички страни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР