Действията на общинските съветници в Столичния общински съвет на практика

...
Действията на общинските съветници в Столичния общински съвет на практика
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Съветниците предадоха избирателите, които гласуваха за прекратяване на модела „Борисов“ в София

„ Действията на общинските съветници в Столичния общински съвет на процедура разделиха организацията ни в София. И защото няма по какъв начин с разграничена организация да вършим избори, по тази причина дадохме опция на социалистите в БСП-София да решат какво управление да изберат. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред БНР след съвещанието на Националния съвет на партията в неделя.
По думите му голяма част от социалистите са реагирали доста остро против решението на съветниците, първо, да поддържат ръководител на СОС от ПП-ДБ, нарязали Паметника на Съветската войска няколко седмици по-рано, а по-късно да се „ прегърнат “ с ГЕРБ за комисиите. Зафиров уточни, че това няма по какъв начин да остане без последици, като акцентира, че Националният съвет е решил да няма осъдени и изключени от партията.
„ Съветници предадоха гласоподавателите, които гласоподаваха за преустановяване на модела на Борисов и Фандъкова. От години се борим с модела „ ГЕРБ “ и в това време, с техните гласове избират Антон Хекимян от ГЕРБ за ръководител на комисията за битка с корупцията. Питам аз, ГЕРБ ли ще тръгне да разкрива личната си корупция? По този метод те реанимират модела им в София “, безапелационен бе социалистът.
„ Каквото и да е решението на сглобката за ротацията, ние твърдо оставаме на нашата позиция, че желаеме избори 2 в 1. Не можем да продължаваме да живеем в тази политическа действителност, която сглобката ни сервира всекидневно. Не може всичко да се мери в постове и в делене на въздействие “, разяснява още Атанас Зафиров.
Той разгласи, че социалистите ще излязат с разбор на свършеното ръководството през последните 9 месеца, който ще бъде бранш по бранш.
„ И когато стане ясно, че от 80 законопроекта са признати 19, от които 8 са ратификации на интернационалните съглашения, тогава става явен отговорът на въпроса има ли смисъл да съществува едно такова ръководство, единствено с цел да дели регулаторите “, сподели Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР