Действията на НАП по случая с Емко са основани изцяло

...
Действията на НАП по случая с Емко са основани изцяло
Коментари Харесай

От НАП търсели акции на Дунарит в офиса на Емко

Действията на Национална агенция за приходите по случая с " Емко " са учредени напълно на закона и нямат никаква връзка с процедурите към лиценза на сдружението, оповестиха от Националната организация по приходите (НАП).

 Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи влязоха в офиса на
Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи влязоха в офиса на " Емко "

Национална агенция за приходите ревизира нещо в " Емко " и ние присъстваме, съобщи Валентин Радев

Посещението на чиновници на Национална агенция за приходите през днешния ден в офиса на сдружението в София е обвързвано с проверка на трето лице, почнала от органите на приходната администрация през 2015 г ., прецизират от данъчната ревизия.
През април 2015 година Национална агенция за приходите е запорирала поименни акции в капитала на " Дунарит " , притежавани от третото лице . Запорът е вписан и в комерсиалния указател.

 Финансовият шеф на
Финансовият шеф на " Емко ": Караниколов се държи като мащеха

1300 души стачкуват с трансперанти пред Министерски съвет

През юни 2017 година органите на Национална агенция за приходите са открили, че главен акционер в " Дунарит " към този момент не е третото лице, а " Емко ". Подобна смяна не би следвало да е допустима, тъй като прехвърлянето на акции, върху които е натрапен запор не е възможно от закона .

 Съдът е спрял вписването на „ Емко” като притежател на „ Дунарит”
Съдът е спрял вписването на „ Емко ” като притежател на „ Дунарит ”

Фирмата остава благосъстоятелност на Цветан Василев...

П убличните реализатори на НАП- София са пробвали неколкократно - документално и посредством персонално посещаване в офисите на " Емко " при започване на септември 2017 година да изяснят местонахождението на запорираните акции, с цел да бъдат конфискувани , каквото е условието на закона, както и връзката на " Емко " с тях, осведомят от приходната организация.

 Връщат лиценза на Обновена
Връщат лиценза на " Емко "

Това надали ще спре митинга на служащите в София

Досегашните опити на чиновниците на Национална агенция за приходите да получат отговор на въпросите са останали без резултат . За това е осъществено посещаване със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи . Публичните реализатори на Национална агенция за приходите още веднъж са поискали информация и предаване на акциите, само че са получили отговор от личния състав на " Емко ", че не знае къде се намират скъпите книги . За дейностите си от през днешния ден, 6 октомври, чиновниците на Национална агенция за приходите са съставили протокол, според наредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР