Действията на Доналд Тръмп са били “масивна, многоетапна конспирация за

...
Действията на Доналд Тръмп са били “масивна, многоетапна конспирация за
Коментари Харесай

Тръмп бе обвинен за нападението на Капитолия

Действията на Доналд Тръмп са били “масивна, многоетапна интрига за подправяне на президентските избори в Съединени американски щати, а офанзивата против постройката на Конгреса на Съединени американски щати са " кулминационната точка на опит за прелом ". Това разгласи конгресменът Бени Томпсън, който е ръководител на Специалната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, проверяваща събитията към нападението в Капитолия на 6 януари 2021 година,

Членовете на комисията демонстрираха част от събраните материали по време на първото обществено правосъдно съвещание. Според депутатите те са доказателство за това, че 45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е виновен за безредиците в центъра на американската столица.

" Онези, които нахлуха в Капитолия и се бориха със чиновниците на реда в продължение на часове, бяха стимулирани от това, което им сподели президентът Тръмп. Че изборите са били откраднати и че той е законен президент ", сподели конгресменът Лиз Чейни, която е републиканец от Уайоминг и също е член на комисията.

В специфичната проверяваща комисия за следствие вземат участие седем демократи и двама републиканци, които също подлагат на критика дейностите на Тръмп.

По време на чуването бяха показани и показания на очевидци, получени от депутатите. Бяха показани фрагменти, в които Уилям Бар, който беше министър на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати по време на мандата на Тръмп, показва несъгласието си, че " изборите са били откраднати ". Той акцентира, че не желае да взе участие в опитите за оборване на резултата от гласуването.

Членовете на специфичната комисия демонстрираха и запис на диалог с дъщерята на Тръмп - Иванка, която е била президентски консултант в неговата администрация. На записа тя споделя: " Уважавам основния прокурор Бар. Затова одобрих това, което той сподели ".

Депутатите показаха тези думи на Бар и Иванка Тръмп, както и други материали, като доказателство, че 45-ият президент на Съединени американски щати е дезинформирал поддръжниците си и в действителност ги е подтикнал към незаконни дейности.

Изслушването беше излъчено онлайн по доста американски телевизионни канали. Демократите, които образуваха специфичната комисия, съзнателно насрочиха събитието за най-гледаното време с вярата да съберат огромна телевизионна публика. Те се опитат да поправят, в това число и по този метод, съвсем пагубната съгласно локалните анализатори позиция на партията в навечерието на междинните избори за Конгрес през ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР