Действия срещу организирана престъпна група, извършваща трафик на хора с

...
Действия срещу организирана престъпна група, извършваща трафик на хора с
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за трафик на хора за секс, претърсваха адреси в България и Англия

Действия против проведена незаконна група, извършваща трафик на хора за полова употреба, са подхванати от правоохранителните органи в България и Англия, с поддръжката на Евроджъст и Европол.
Прочетете още
По време на интервенцията, извършена на 26 април, са арестувани 9 обвинени, осъществени са 8 претърсвания – по четири на територията на нашата страна и на Обединеното кралство. Намерени и конфискувани са разнообразни движимости и предмети, пари в брой и скъпоструващи коли, имащи отношение към случая, на стойност над 1.1 милиона евро. На разпознатите пет жертви на незаконната активност е предоставена протекция и помощ, съобщи.



Разследването на незаконната мрежа стартира във Англия през месец ноември 2021 година Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български дами и ги транспортирали до Англия, като жертвите били принуждавани да проституират и популяризират опиати в Лондон и покрайнините. Според първичните данни приходите от незаконната активност са били изпирани посредством бизнес и движимо и недвижимо имущество във Англия и България.

Европол подкрепя случая от 2021 година посредством продан на информация сред правоохранителните органи и разбор на добитите данни, а чиновник на организацията е командирован в България по време на интервенцията за подкрепяне на следствието. В Евроджъст казусът е отворен през януари 2022 година по искане на управляващите във Англия. През месец юни организацията подкрепя основаването на взаимен екип за следствие сред двете страни. Проведени са координационни срещи за изясняване на юридическото съдействие и подготовка на взаимното и по едно и също време осъществяване на интервенцията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР