Действия по признаване на независимостта на т.нар. Луганска Народна Република“

...
Действия по признаване на независимостта на т.нар. Луганска Народна Република“
Коментари Харесай

България осъди призивите за признаване на т.нар. Луганска народна република и Донецка народна република |

" Действия по признание на независимостта на така наречен „ Луганска Народна Република “ и „ Донецка Народна Република “ са безусловно неприемливи и са равнозначни на денонсиране на Минските съглашения. Те не способстват за мирното урегулиране на рецесията, в противен случай - ще покачат още повече заплахата от военна ескалация. "

Това се показва в изказване на външното ни министерство " по отношение на отправения от Държавната дума на Руската федерация апел за признание на отделилите се райони Луганск и Донецк и получената по този мотив от украинското посолство в София вербална нота ".

България осъжда " нападателните дейности на Руската федерация, водещи до невиждано ескалиране на военното напрежение в Европа до равнищата от времето на Студената война и приканва за деескалация ".

Същевременно външното ни министерство декларира, че:  " България непроменяемо поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, в това число в нейните териториални води ", " поддържа европейската вероятност на Украйна " и " не признава и осъжда противозаконното анексиране на Крим ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР