Действително все още съществуват проблеми касаещи, както увеличената популация на

...
Действително все още съществуват проблеми касаещи, както увеличената популация на
Коментари Харесай

Община Бургас: В някои жилищни райони има увеличена популация на котки

„ Действително към момента съществуват проблеми касаещи, както увеличената популация на котки в избрани жилищни региони, по този начин и безконтролно отношение на жителите към бездомните животни “.

Това излиза наяве от формалната позиция на заместник-кметът по Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина . Изявлението идва в  относно къщички за котки в ж.к. „ Лазур “ , за което са алармирали недоволни жители .

От отговора става още ясно, че във въпросния регион е осъществено облагородяване на пространство по общинска стратегия „ Моят град, моят квартал, моята улица “, който към момента не е завършил. По време на ремонта са почистени и отстранени всички боклуци , материали и други предмети, които са били в междублоковото пространство. 

„ Относно слагането на къщички за бездомните котки въпросът се контролира посредством Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи действия и детайли на градското обзавеждане на територията на Община Бургас, в която разпоредба са уредени изискванията и реда за слагане и наложително унищожаване на преместваеми обекти навън върху елементи от улици, тротоари, площади, озеленени площи за необятно публично прилагане и други парцели и обекти, обществена общинска благосъстоятелност. “

Балтина припомня в своята позиция, че грижата за животните не би трябвало да се свежда единствено до хранене на част от безстопанствените кучета и котки. По думите ѝ това би трябвало да става с оказването на помощ за животните изисква тристранно съдействие сред страна, локална власт и неправителствените организации посредством залагане и осъществяване на съответни отговорности и вдишване на отговорности при прилаганите ограниченията.

Тя признава, че в някои жилищни региони се следи увеличена популация на бездомни котки, само че акцентира, че Община Бургас полага старания за навреме решение на проблемите .


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР