Действително в практиката много често се сблъскваме със случаи, в

...
Действително в практиката много често се сблъскваме със случаи, в
Коментари Харесай

Бойко Рашков за Хемус: Колкото знаете вие за свършеното от прокуратурата, толкова знаем и ние

" Действително в практиката доста постоянно се сблъскваме със случаи, в които не е налице необходимост, а се прави инспекция от Министерство на вътрешните работи, където се стига до миг, в който може да се стартира досъдебно произвеждане. По настоящата разпоредба в Наказателно-процесуален кодекс това задължава чиновниците на Министерство на вътрешните работи да изпратят преписката и материалите на съответната прокуратура и тя да реши какво да прави с тези материали. ", това съобщи Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на излушването си в Комисият по вътрешна сигурност към Народното събрание.

Силовият министър дава отговор на въпроси на депутати, като се чака огромна част от тях да са свързани с ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов.

" Тъй като материята е огромна, я разпределихме на няколко служби. Една от тях е ГДНП, която работи по случая към 4 месеца. След това цялата тази материя, която коства десетки часове работа и немалмко финансови средства, изпратиха на прокуратурата. От тогава до в този момент колкото сте получили вие като информация какво е свършила прокуратурата, толкоз и ние ", съобщи Рашков.

Така той още веднъж загатна, че у нас мъчно може да се разчита на държавното обвиняване.

" Това е един от факторите, който наложи да помислим дали това е най-удачният законодателен метод за решаването на този въпрос ", показа още вътрешният министър.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР