Действително това беше едно много трудно решение с много компромиси.

...
Действително това беше едно много трудно решение с много компромиси.
Коментари Харесай

Сачева обяви кои хора ще получат пари от държавата по време на локдауна

Действително това беше едно доста мъчно решение с доста взаимни отстъпки. Това, което ще се постарараем, е да създадем по този начин, че да продължим всички ограничения за поддръжка и никой да не бъде оставен самичък.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, откакто бяха въведени нови строги ограничения за битка с ковид у нас.

"Продължават ограниченията 60/40, 80/20, патронажната грижа за хората, които са карантинирани. Специално а родителите, които ще би трябвало да гледат децата си в този интервал, имаме нова помощ, която приехме. Променихме критерийте за достъпа до нея.

Средният приход на членовете на фамилията би трябвало да бъде 915 лв. и съоветно родителите, в случай че са в неплатена отпуска, могат да употребяват 610 лв. минимална работна заплата. Ще можем по този метод да подкрепим много родители.

Съзнаваме, че минималната работната заплата не е действителният приход, който те могат да получават, само че е помощта, която можем да осигурим незабавно ", обяси Сачева.

"Приехме нова помощ за затворените бизнеси през днешния ден на Министерски съвет. Става въпрос за разпореждане за установяване на реда и изискванията за погашение на обезщетения на работещите в стопански действия, чиято активност е краткотрайно прекратена с акт на държавен орган.

Работещите, които са обезпечени на 8-часов работен ден, ще могат да разчитат на 24 лв. дневно. За тази помощ ще може да се канидатства още от понеделник. Тя ще се изплаща непосредствено на служащия. Работодателите ще би трябвало да дават лист на работнциите в неплатен отпуск.

Мерките, които приехме през днешния ден, засягат общо 356 000 души.

Другата мярка, която продължава, е заплащането на 1000 лв. на всички медицински експерти. Обхванати са съвсем 18 000 лекари и медицински лица ", акцентира общественият министър.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР