Действително ситуацията е безпрецедентна, но Министерството на правосъдието действа изцяло

...
Действително ситуацията е безпрецедентна, но Министерството на правосъдието действа изцяло
Коментари Харесай

Зарков: Охраната на Сарафов е осигурена при условия на неотложност

" Действително обстановката е невиждана, само че Министерството на правораздаването работи напълно и единствено в границите на закона. Тук не става дума за застрашени очевидци, а за застрашени магистрати ". Това съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков.

" Има две хипотези за даването на защита. Едната е при условия на необходимост, която и аз приложих, откакто освен чух изказването на Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа, само че и той документално изиска от нас по съответния ред. Ние не сме сезирани по тв приемника ", добави още той.

``При неотложни случаи защитата се обезпечава неотложно от ръководителя на съответното териториално звено на Главна дирекция " Охрана ", в чийто регион работи или живее застрашеното лице въз основа на заповед на основния шеф на ГДО, като в тези случаи се уведомява министъра на правораздаването и се подхваща процедурата по тази директива. Аз бях известен и одобрих това предложение на експертите да сложим господин Сарафов под защита на 15 май, понеделник ", разясни министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР