“Действително много интересно е това, кето се случва и доста

...
“Действително много интересно е това, кето се случва и доста
Коментари Харесай

Бойко за ветото на Радев: Лоша енергия от него, да не мисли, че армията ще тръгне с танковете към народа


“Действително доста забавно е това, кето се случва и много ненадейно за мен, тъй като от неделя до през днешния ден ние сме провели две срещи – първата беше по моя самодейност, втората по самодейност на президента Рдаев. Всеки ден аз му се обаждам, през днешния ден той се обади да каже двата претекста, поради които връща закона. Разбира се той усложливо не помни да каже, че това е по предложение на Българска социалистическа партия ”.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов, разяснявайки частичното несъгласие, което по-рано през днешния ден президентът наложи върху Закона за изключителното състояние. И Добави: Гадно и низко е от страна на президента. по този начин разединява, вместо да сплотява. Лоша сила от негова страна.

Никой в света не може да каже докога ще продължи пандемията, съобщи Борисов и уточни, че с цел да може страната ни да се оправи от на следващия ден ще проработи и Медицински съвет.

Премиерът напомни, че популистите, безотговорниците в лицето на Българска социалистическа партия, до момента са вкарвали страната в няколко национални произшествия.

Казах му на президента, че откакто върне с този претекст закона – за спекулата, ние най-добронамерено ще го изгласуваме. Втората причина беше за думичката “невярна ” информация, споделих му, да я сменят с каквото желаят, изясни Борисов.

Премиерът няколко пъти повтори, че в обстановката на изключително състояние се управляват само и единствено от мнението на експерти и специалисти. Нещо повече, в президентството ние говорихме дружно и всички се съгласихме, че ограниченията на България са най-хубави в цяла Европа, напомни Борисов.

Ние си сътворяваме време, с цел да могат да останат благоприятни условия за лекуване в името на всеки българин, съобщи министър-председателят.

Още на следващия ден текстът за спекулата да се прегласува, сподели още той и добави: По-добре да останем без този текст, в сравнение с да оставим пазарът да се изкриви.

Само единни – един за всички, всички за един – който какво може да прави, да го прави. Нашите братя от Македония плачат, ние би трябвало да наваксаме, да помогнем и на тях. Няма да се съгласим за историята, само че да им помогнем да оцелеят. Длъжни сме и по тази причина реорганизираме всички мощности.

Без присъединяване на цялата нация няма по какъв начин да стане, заключи Борисов и изрази вяра още на следващия ден парламентарните комисии да проработят и да има закон за изключителното състояние.

Аз съм бил постоянно добър собственик и в случай че има нещо положително направено, то е по време на нашето ръководство, съобщи Борисов.

Ако президентът е желал да съветва за армията, в Народното събрание има стол за президернта – отива и съветва. Ние сме парламентарна република. Какво го е уплашило президента, че армията ще тръгне с танковете против хората ли? Армията ще оказва помощ, изрично съобщи Борисов и посочи, че той (Радев – бел. ред.) си е висш главнокомандващ и никой не оспорва това.

В момента, в който Щабът ми предложи цялостна карантина, ще го обсъдим, сподели Борисов на журналистически въпрос. СПоред него жителите към този момент схващат ситуацията, още повече, че гледат какво се случва по света. “Каквото предложи щабът ”, сподели Борисов.

Запитан дали страната се готви за очертаващата се криза, Борисов съобщи: 250 завода имаме за авточасти – спрат ли производството, понижат ли производството или спрат търсенето по света – ние сме обречени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР