Действието на ограниченията, въведени в Дания за овладяване на ръста

...
Действието на ограниченията, въведени в Дания за овладяване на ръста
Коментари Харесай

Датското правителство иска удължаване на ограниченията за справяне с пандемията

Действието на рестриктивните мерки, въведени в Дания за преодоляване на растежа на новите случаи на ковид, би трябвало да бъде удължено, съобщи през днешния ден пред Народното събрание премиерката на страната Мете Фредериксен, представена от ДПА.

" Смятам, че удължаването на рестриктивните мерки е необходимо; Не на последно място, с цел да подсигуряваме, че английският вариант няма да подкопае контрола на епидемията в Дания ", сподели министър председателят. Тя имаше поради новия, наподобява по-заразен вариант на ковид, който първо бе открит във Англия. Дания е записала над 130 случая на болест с този нов вариант.

Срокът на в този момент настоящите ограничавания трябваше да изтече в неделя. Те включват ограничавания за пътешестване и краткотрайно затваряне на множеството търговски обекти, като се изключи аптеки, магазини за хранителни артикули и супермаркети. Баровете, кафенетата и заведенията за хранене в цялата страна могат да продават храна единствено за у дома. Освен това театрите, кината, музеите и зоологическите градини, както и фитнес залите, плувните басейни и спортните центрове остават затворени.

Пак през днешния ден ръководителят на Народното събрание Хенрик Дам Кристенсен съобщи, че законодателният орган ще ограничи работата си доникъде на февруари, с цел да се понижи разпространяването на болестта. Приоритет ще бъде даден на приемането на законодателство, обвързвано с пандемията.

Миналата година датският парламент ограничи също своята активност по време на първата вълна на пандемията. Посещенията на постройката бяха лимитирани, депутатите съблюдаваха физическа отдалеченост между тях, когато гласоподаваха или участваха в съвещания на парламентарни комисии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР