Действащият шампион на Копа Америка Чили започна подобаващо защитата на

...
Действащият шампион на Копа Америка Чили започна подобаващо защитата на
Коментари Харесай

Шампионът в Копа Америка разнебити храбрите японци

Действащият първенец на Копа Америка Чили стартира уместно отбраната на купата си. Играчите на "Ла Роха " разнебитиха играещия със специфична покана в шампионата отбор на Япония с 4:0 на "Морумби " и дадоха сериозна поръчка за мощно показване.

Ерик Пулгар откри чак в края на първата част, а до тогава "самураите " бяха равностойни. Едуардо Варгас наниза две попадения след почивката, с които стана настоящият футболист с най-вече попадения в конкуренцията - 12, с едно повече от перуанеца Паоло Гереро.

Най-скъпоплатеният състезател във Висшата лига Алексис Санчес също означи един гол, с цел да остави зад тила си кошмарните моменти с екипа на Манчестър Юнайтед. Така чилийците се изравниха на върха на класирането в групата след първия кръг с Уругвай, който разруши със същия резултат Еквадор на старта.

Първата част беше равностойна и даже с лек превес на японците първоначално. Те имаха първата опция да открият резултата, когато в 13-та минута Наомичи Уеда с глава стреля рисково, само че вратарят на южноамериканския състав мазета.

Теруки Хара и Шоя Накаджима не съумяха да оползотворят другите шансове пред "самураите ", а звездите на Чили несъмнено изпитваха усложнения. За да стигнат въпреки всичко до успокояващия първи гол в 41-та минута. Тогава Чарлс Арангис центрира от корнер, Ерик Пулгар се извиси и с мощен удар с глава направи 1:0.

Точно преди почивката Аясе Уеда можеше да изравни от страхотна позиция, само че отново чилийският вратар се намеси превъзходно. Така паузата в дуела пристигна при гол задатък на настоящия първенец в Копа Америка. А след нея Япония капитулира.

Голът на Едуардо Варгас в 54-та минута ненапълно умъртви интригата. Тогава Маурисио Исла го откри пред наказателното поле, той стреля, а топката рикошира в крайник на бранител, с цел да се вдигне малко и да направи беззащитен японския пазач - 2:0 в 54-та минута.

Аясе Уеда имаше нов късмет да се разпише за азиатците и да върне интригата, само че в 58-та минута не съумя да преодолее вратаря. И там някъде стана ясно, че Япония няма да има съпротивителните сили да сътвори обрата.

Развръзката пристигна в края. Първо в 82-та минута Чарлс Арангис се отличи с втора асистенция, като центрира на метър пред голлинията за връхлитащия Алексис Санчес и той на празна врата направи 3:0. Само две минути по-късно играчът на Ман Юнайтед изведе Едуардо Варгас зад отбраната и той с прекрасен прехвърлящ удар от към 25 метра оформи крайното 4:0.

Така първенците се изравниха с Уругвай на върха на класирането след първия кръг. Във втория Чили ще се изправи против Еквадор на 22 юни от 2:00 часа сутринта българско време, а 24 часа по-рано е борбата сред Уругвай и Япония.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР