Действащият шампион на Франция Лил посреща в дербито на 23-тия

...
Действащият шампион на Франция Лил посреща в дербито на 23-тия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лил - ПСЖ 0:1

Действащият първенец на Франция Лил посреща в дербито на 23-тия кръг от френската . Парижани водят с 10 точки пред втория в класирането Олимпик Марсилия и ще опитат да усилят задатъка си. Лил е едвам на 11-то място, само че победа против огромния любимец ще окрили момчетата на Кристоф Галтие.
Срещата стартира в 21:45 ч. и ще може да я следите



ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Във 2-ата минута Мбапе получи извеждащ пас и стражът на Лил Гърбич излезе напред и пресече топката. Минута по-късно Меси комбинира с Нуно Мендеш, който обаче стреля доста неопределено. В 8-ата минута Лил стигна до корнер. Бен Арфа стреля след подаването и Кимпембе блокира удара.
10` - 0:1! ПСЖ поведе откакто Данило перейра се възползва от груба неточност на вратаря Гърбич и откри за парижани!
В 12-ата минута Онана стреля от директен свободен удар. Донарума избави без особени усложнения.
СЪСТАВИ
Лил: Гърбич, Ботман, Фонте, Челик, Гудмунсон, Онана, Андре, Бамба, Тимоти Уеа, Бен Арфа, Дейвид
ПСЖ: Донарума, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Нуно Мендеш, Паредес, Верати, Данило, Меси, Ди Мария, Мбапе
ПРЕДИ МАЧА
За Лил отсъстват трима футболисти. Бразилецът Жардим Лекува контузия във врата и няма да вземе присъединяване. Аут са и голмайсторът на тима Бурак Йълмаз, както и португалският халф Шека.
Проблемите пред Маурисио Почетино обаче са много по-големи. Абду Диало и Идриса Гуейе играят за Сенегал на Купата на африканските народи. С разнообразни травми са Андер Ерера, Мауро Икарди, Кейлор Навас, Неймар, Серхио Рамос и Жоржиньо Вайналдум. Под въпрос е Лейвин Курзава.
ПСЖ отпадна от Купата на Франция от Ница след осъществяване на дузпи и ще се концентрира върху представянето си в Лига 1 и Шампионска лига. През октомври столичани съумяха да прекратят отрицателната серия против този противник и завоюваха с 2:1. Преди това Лил завоюва две срещи с 1:0, а при започване на 2021 година ПСЖ в профил Лил за Купата след триумф с 3:0.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР