Действащият президент на Беларус побеждава на състоялите се днес избори

...
Действащият президент на Беларус побеждава на състоялите се днес избори
Коментари Харесай

Лукашенко води убедително в днешните президентски избори в Беларус, сочи екзитпол

Действащият президент на Беларус побеждава на състоялите се през днешния ден избори за държавен глава, събирайки 79,7 % от подадените гласове, сочат резултатите от екзитпол по поръчка на телевизия "Мир ", представени от ТАСС. Екзитполът е извършен от Младежката лаборатория за социологически изследвания БКМО.

Главната опозиционна кандидатка Светлана Тихановская събира 6,8 %. Останалите кандидати събират надлежно 2,3 на 100 (за Ана Канопацкая), 1,1 на 100 (за Андрей Дмитриев), 0,9 на 100 (за Сергей Черечен). Против всички претенденти са дали своят вот 9,2 на 100 от явилите се пред урните.

Опашките пред изборните секции в Беларус са провокация, съобщи председателката на ЦИК

По-рано ЦИК на Беларус разгласи, че към 18 ч са дали своят вот 79 на 100 от вписаните в изборните описи, което валидира изборния резултат, тъй като условието е да гласоподават повече от половината гласоподаватели.
Изборите започнаха пет дни по-рано и забавно е, че 41,7 на 100 от гласоподавателите се възползваха от тази опция.

ЦИК разгласи в 20 ч, че гласуването е завършило. Малко по-късно обаче шефката на ЦИК Лидия Ермошина заяви, че в столицата Минск още има опашки пред някои изборни секции и "докато всички там не гласоподават, секциите очевидно няма да затворят ". Тя назова това провокация от страна на опозицията, която прикани жителите да отидат да гласоподават вечерта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР