Действащият досега специален режим е разширен с повече предпазни мерки

...
Действащият досега специален режим е разширен с повече предпазни мерки
Коментари Харесай

ЕС втвърди позицията си за вноса на украинска селскостопанска продукция

Действащият до момента „ специфичен режим ” е уголемен с повече защитни ограничения за така наречен „ чувствителни артикули “: птиче месо, яйца, захар, овесени ядки, царевица, жито и мед, които ще се обмитяват, в случай че размерът на износа им надвиши междинните експортни размери от предишните три години.

Освен това договорката ще улесни държавите-членки да ползват „ оздравителни ограничения “ при положение на „ пазарни разтърсвания ” - неразбираем термин, който отваря вратата за забрани на национално равнище. Като цяло се пресмята, че от корекциите Киев ще губи към Евро 330 милиона годишно.

Затягането на наредбите е отговор на фермерските митинги в цяла Европа, някои от които упрекнаха Украйна в нечестна конкуренция. Съпротивата против евтиния украински импорт в началото пристигна от Полша, Унгария и Словакия, само че недоволството последователно се популяризира във Франция, която в последна сметка зае ограничаваща позиция в дебата. Италия и Австрия също трансформираха мненията си, подкрепяйки Полша, до момента в който Германия, Нидерландия, балтийските и други страни се опълчиха на стягането.

Дебатът сигна до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР