Действащата нормативна база за влизане в Турция е от 2009

...
Действащата нормативна база за влизане в Турция е от 2009
Коментари Харесай

Разяснено: Няма нови регулации за влизане в Турция, има една промяна за транзит

„ Действащата нормативна база за влизане в Турция е от 2009 година. Тя е решение на Министерския съвет по отношение на използването на някои разпореждания на Закона за митниците, както и общите митнически правила за краткотраен импорт на моторни транспортни средства, който е в действие от 2020 година Нови регулации няма. Единственият нов миг е, когато български жител влиза в Турция с МПС и се постанова да пътува директно през страната. Трябва да се попълни декларация дали ще напусне страната с моторното средство, с което е влезнал “.

Това разяснява пред бТВ Атанас Димов, завеждащ консулската работа, откакто от българското консулство в Истанбул разгласиха нови правила за влизане и пътешестване в Турция.

„ Няма смяна в разпоредбите. Всички правила, които са били в действие, не престават да бъдат. Българските жители ще пътуват на територията на Република Турция по метода, по който са го правили и до този миг. Автобусите са благосъстоятелност на юридически лица и те се ръководят посредством пълномощни и не би следвало да има проблем за ръководство от другия лидер “, уточни Димов.

От българското консулство в Турция по-рано оповестиха, че при влизане на турска територия с лек автомобил, транспортното средство се записва на лидера и само той има право да го ръководи и изведе от турска територия.

Не се позволява преотстъпване или ръководство от друго лице, било то с пълномощие, даже записаният на влизане лидер да се намира в същото МПС.

Етикети: правилаТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР