Действащ министър с доста крупни имоти – 3 големи апартамента

...
Действащ министър с доста крупни имоти – 3 големи апартамента
Коментари Харесай

Валери Симеонов с нова загадка, този път за недеклариран луксозен имот на министър

Действащ министър с много крупни парцели – 3 огромни жилището в София, не живее там. Оказва се, че живее другаде, а е е задължен да го заявява по Закона за противопоставяне на корупцията.
 Симеонов за инспекцията на парцелите на СКАТ: Не се тормозя, прокуратурата ревизира клюки  Валери Симеонов: Когато поискаш толкоз оставки, поражда въпросът и за твоята  Симеонов с ново косвено обвиняване към Ангелкова: Някой живее в Драгалевци на 1,5 дка, а не го е заявил  Валери Симеонов със мистерия: Министър на Борисов е купил 142 кв. м апартамент за 61 000 лв.. Кой е той?
Това съобщи водачът на НФСБ и някогашен вицепремиер с сектор " Туризъм " Валери Симеонов през днешния ден пред публицисти в Народното събрание, до момента в който показваше фотоси на самото жилище. По негови думи става въпрос за парцел, ситуиран на 2.5 дка в кв. Бистрица, на ул. " Липа ".

" И става въпрос за един много първокласен парцел, който с години се населява там. Имот, за който има изявления в медиите, който не е личен, среща се в един от извънредно влиятелните квартали отвън София и не е заявен ", съобщи Симеонов.

Той увери репортерите, че не знае за кого става въпрос, защото му се подавали анонимни сигнали " на парче ". Възможно е отново да става въпрос за министъра на туризма Николина Ангелкова, за чийто парцел в кв. " Овча купел "  Симеонов насочи сходна " мистерия " към медиите преди седмица.

Симеонов добави, че е допустимо сътрудниците му от НФСБ още веднъж да подадат сигнал до Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) по този начин, както го направиха без негово познание предния път, тъй като било редно да се направи инспекция.

Лидерът на НФСБ допълни, че не знае кой е подал сигнал против него в прокуратурата, която ще проверява три имотни покупко-продажби, контрактувани на противоречиви цени от компания " Скат " ООД, до момента в който депутатът е бил неин шеф. Той обаче дефинира обвиняванията като " оскърбителен изказвания " и удостовери, че ще съди разпространителя им.

" В целия сигнал не се приказва за имущество на Валери Симеонов, нито в Златоград, нито в Слънчев бряг, нито в Бургас. Говорим за благосъстоятелност на компанията, приказваме за фирмени каузи и приказваме за покупко-продажби, които са осъществени още преди да вляза в политиката ", съобщи Симеонов и добави, че всичко е било тествано от Националната организация за приходите.

Попитан дали сигналът има връзка намека на Симеонов за оставка на министър-председателя Бойко Борисов, изработен часове по-рано, националният показал отговори, че не може да разяснява дали е по този начин, само че " това са обстоятелства ":

" Може и да има връзка, може и да няма. Нали пътуваше за някъде този човек, от кое място да знам дали има връзка. Ако питате дали Борисов ми е споделил " защото ти ми загатна името, аз ще те скъсам от инспекции ", не ми го е споделил ", коментира Симеонов. " Аз съм човек инженер и не обичам да предсказвам, обичам да служа си с обстоятелства ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР