Действащ адвокат е сред четиримата мъже, привлечени като обвиняеми за

...
Действащ адвокат е сред четиримата мъже, привлечени като обвиняеми за
Коментари Харесай

Съдии отказват да гледат мярката на задържаните за обира на Роженския манастир

Действащ юрист е измежду четиримата мъже, привлечени като обвинени за обира в Роженския манастир на 18 септември.

Всичките седем съдии от Районен съд Сандански направиха отводи и отхвърлят да гледат мярката на арестуваните. От там са изпратила делото на Върховен касационен съд, който би трябвало да дефинира различен областен съд в Благоевградска област, където да се гледа мярката.

Освен четиримата съдии работещи по наказателни каузи в Сандански, от гледане на мярката отказ са създали и и тримата техни сътрудници занимаващи се с цивилен каузи.
Росица Калугерова, административен началник на областен съд Сандански: Едно от арестуваните лица е юрист от Сандански, който главно упражнява активността си в региона на Сандански, и заради тази причина постоянно се явява по каузи в съда било то цивилен, било наказателни и вследствие на това са основани служебни връзки. Колегите, в това число и аз, сме решили че това събитие ще породи вероятно в обществеността подозрения в безпристрастността на съда която опция сме решил че би трябвало да бъде избегната и за това сме се отвели от разглеждане на делото.
Срещу четиримата арестувани са повдигнати обвинявания за обир осъществен в съучастничество. Откраднати са мобилен телефон на свещеника и 16 камери от манастира.
 Петима са арестувани за нападението в Роженския манастир, други двама се търсят Петима са арестувани за нападението в Роженския манастир, други двама се търсят
Петима са арестувани, а други двама се търсят за нападението в Роженския манастир нощес. Както към този момент знаете, нападателите са пробвали да разбият зазида...

Срещу един от мъжете има и обвиняване за владение на огнестрелно оръжие без позволение, открито в дома му.
Весела Стоилова, представител на окръжна прокуратура Благоевград: Кой е подбудил всички - в тази посока се правят дейни дейности по следствие за определяне и на това събитие, само че насоките са към обвинения, който е от град Сандански.
Освен настоящия юрист от Сандански измежду арестуваните са трима мъже са от петричкото село Яворница, двама от тях малолетни.

Мярката на арестуваните изтича в неделя, в случай че дотогава не се организира правосъдно съвещание те би трябвало да бъдат освободени.
 Роженският манастир е отворен за гости след нападението Роженският манастир е отворен за гости след нападението
Роженският манастир е отворен за гости, а нападнатият духовник е в положително положение. Продължава издирването на двамата мъже, част от групата, коят...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР