Действаме конструктивно, да, не ни хареса изненадата, че когато се

...
Действаме конструктивно, да, не ни хареса изненадата, че когато се
Коментари Харесай

Петков: Трябват ни 20-30 дни, за да проверим доставките на газ и цените

Действаме градивно, да, не ни хареса изненадата, че когато се заклехме, вечерта имахме вести ще се вдигне цените а тока и парното. Оттук нататък би трябвало да действаме оперативно, значимото е какво ще създадем. Това съобщи пред бТВ министър председателят Кирил Петков.

Трябва да забележим дали оттук насетне не може да се спестят някакви пари. Искаме да създадем по този начин, че по-високите цени да са по-ниски и взехме време от ПГ, с цел да стигнем до мораториума, разяснява министър председателят.
" Харвардският опит ": по какъв начин в чужбина разясняват държавното управление на Кирил Петков
Международните медии отделят през днешния ден съществено внимание на новото държавно управление в София. Във всички изявления участват няколко основни мо...
Прочети повече
Трябваше ни време, не може ден едно, в който си встъпил, на идващия ден цените да са по-скъпи. Това, че ГЕРБ го внесоха с неверна дата, с цел да си създадат игричка, само че ние се радваме, че в този момент имаме тези дни за разбор какво се случва с доставчиците на газ, с износа на ток, от кое място идват тези пикове. Трябват ни най-малко 20-30 дни, с цел да проверим всичко за доставките на газ и цените, уточни Петков.

Законът дава пълномощия на КЕВР, които той сега не извършва. Той може да направи цялостни инспекции на всички субекти по веригата, с цел да види разноските им. КЕВР не би трябвало да е един щемпел на крайните цени, а да има същински регулиращи пълномощия. Новият екип, който ще бъде определен от Народно събрание за КЕВР, се надявам да постави 40 инспектора, с цел да си правят работата. Това, което излиза като добър модел е подкрепяне на бизнеса, само че в т.нар рамки, в случай че той имам контракт за по-ниски цени, той да не бъде субсидиран, в случай че е сред подобен под на цените и някакъв таван, да има субсидия към тези бизнеси, добави Петков.

Утре ще бъде конкретизирано, това ще е % от цената на тока. И най-после се поставя таван, тъй че да се постави таван на общия масраф от бюджета. Така би трябвало да дотираме тъкмо компаниите, които имат най-вече потребност, посочи Петков.

Газът от Азербайджан сега е близо 60% по-евтин. Имаме анекси, в случай че успеем да го създадем, дупката, която ще покриваме, ще е по-различна. Вчера извикахме шефа на Булгаргаз да изясни всичко. Тази седмица ще споделяме с азерските сътрудници. Утре и Мицотакис ще пристигна, преди да кажем, би трябвало да създадем всичко допустимо, цените, основани на действителни разноски да се понижат. Ако успеем да създадем един по-успешен микс, в който те да продават на по-адекватни цени към Топлофикация, дупката може да е по-различна, добави Петков. Трябва да гледаме деликатно договорите, сега купуваме едвам 30% от контрактуваната ни газ, която сме могли да купим, уточни още той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР