Действалите като , както ги определи МВР министърът, от Трето

...
Действалите като , както ги определи МВР министърът, от Трето
Коментари Харесай

Началникът на бруталното Трето районно под тепетата бе докаран в съда, въпреки че адвокат Марковски го обяви за зверски болен

Действалите като, както ги дефинира Министерство на вътрешните работи министърът, от Трето РУ-Пловдив бе докарана в Апелативен съд под тепетата, където ще гледат мярката им за неотклонение. Шефът на Трето районно ръководство Самуил Хаджиев, служител на реда Атанас Качаков и другите двама арестувани - Даниел Димитров и Симеон Иванов, апелират наложените им от Окръжен съд ограничения за неотклонение „ задържане под стража ”.

Въпреки че шефът на Трето районно управление (на МВР) бе в болница доскоро поради бъбречна рецесия, през днешния ден той застана пред магистратите. Защитникът му юрист Димитър Марковски съобщи, че неговият клиент бил в болница с тежка бъбречна рецесия.

„ Това не e било с концепцията да се вършим на заболели и да куцаме пред съда, просто Хаджиев има извънредно свиреп, интензивни болки. Има над 4-5 камъка в бъбрека, които са провокирали неспособност организмa му да действа както би трябвало ”, сподели Марковски. Той разяснява и новите обвинявания от прокуратурата към Хаджиев, които са за прикриване на записи за злополуката на Околовръстното, при която починаха трима души.

„ По време на хоспитализацията за следващ път сред ограниченията, прокуратурата си повдига следващите обвинявания. Това е малко притеснително, погрешно, неетично и нечовешко отношение към Хаджиев ”, сподели Марковски. 

Относно склада за марихуана в Болярци Марковски съобщи, че всички обстоятелства са разказани доста добре, като става въпрос за една инспекция, която е съгласувана с управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, във връзка оперативна информация за 10 тона марихуана.  Той сподели, че Хаджиев и Йордан Рогачев са били един единствен път в селото.  Относно записа на 112, при който жена подава сигнал за извънредно наличие към склада, Марковски съобщи, че тези свидетелски показания нямат  нищо общо с действителността по делото.

„ На този запис се чува какво споделя една свидетелка на база нейни догатки и тези. Не приемайте тези неща, които са споделили тези очевидци, че са се развили по метода, по който те настояват ”, сподели още юристът на Хаджиев. Той добави, че всички документи и докладни мемоари са доказани от разпити и докладни нa сътрудници на шефа на Трето районно управление (на МВР).

„ Тези приказки за лимитирана пълномощия е единствено по американските филми.  Той като шеф на Трето районно управление (на МВР) е получил оперативна информация и е задължен да предприеме съответните дейности ”, сподели Марковски по отношение на това за какво Хаджиев е бил в Болярци, в случай, че то не е към съответното районно ръководство.

На влизане в залата Марковски добави, че в случай че неговият клиент желае, ще каже своето мнение за това, което се случва. Това, което е споделил Самуил Хаджиев на Марковски е, че той не е бил „ комфортен ” за някого.

По делото са постъпили общо 9 тома доказателства. Съдът обаче закри за медии делото по искане на прокуратурата, макар желанието на юристите то да бъде обществено, с цел да се разгласят детайлности по случая. Причина за закриването на съвещанието е оповестяване на интимни детайлности към персоналния живот на потърпевшо лице - отвлечения Фарук Манаф. Съдът даде два часа на юристите да се срещнат с доказателствата по делото. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР