ДЕЙР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — 2-годишното малко дете лежеше

...
ДЕЙР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — 2-годишното малко дете лежеше
Коментари Харесай

Ранена при удар, който уби семейството й, 2-годишно дете се присъединява към редиците на хилядите сираци в Газа

ДЕЙР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — 2-годишното малко дете лежеше върху фолио одеяло, лицето й покрито с мас за изгарянията й и дребното й тяло, надупчено с белези от шрапнели. Тя се извиваше, дъхът й се надигаше, до момента в който лекарите преглеждаха нея и тръбата в гърдите й.

Сивар Абдел-Хади към този момент е сирак. Тя е единствената оживяла от израелски удар, който удари фамилния им дом в централна Газа, убивайки родителите й, двете й сестри и брат й, дружно с брат на майка й.

„ Цялото семейство беше събрано към маса за обяд ”, когато ракетата падна във вторник в бежанския лагер Bureij, сподели Нур Абдел-Хади, една от лелите на Сивар по бащина линия. Тя приказва в близката болница Al-Aqsa Martyrs в Деир ал-Балах, където претрупаният личен състав тичаше към нея, с цел да се оправи с напора от ранени.

Израелската акция на бомбардировки и офанзиви в Газа остави хиляди сираци. Случаи като Сивар станаха толкоз чести, че лекарите сътвориха акроним за него: WCNSF, „ ранено дете, без оживяло с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР