Дейността на запасните офицери и сержанти е изключително важна за

...
Дейността на запасните офицери и сержанти е изключително важна за
Коментари Харесай

Радев иска хора, за които достойнство и морал не са красиви думи за прикриване на користни интереси

Дейността на запасните офицери и сержанти е извънредно значима за патриотичното образование на младото потомство . Особено през днешния ден, когато младежите имат все по-малко прикосновение с военната работа би трябвало да оценим този принос за спояването на връзката сред войска и общество , за спояването на връзката сред поколенията военнослужещи, която доста отслабва след десетилетия на непрестанни промени.

Така президентът Румен Радев се обърна към участниците в Националния събор на запасното войнство в местността Крънска кория край Казанлък.

В словото си президентът акцентира, че Родината има все по-голяма потребност от хора, за които понятията чест, дълг, достолепие, морал и себеотдайност не са просто красиви изречения, зад които се прикриват користни ползи .

" Вие трябваше в изискванията на непрестанно намаляващи запаси освен да пазите качества, само че и да развивате нови и да пазите живота и здравето на своите сътрудници и подчинени. Трябваше да издигате престижа на Българската войска и да създавате съгласуемост с нашите съдружници ", добави президентът.

Румен Радев разяснява, че доста запасни офицери и сержанти таят надълбоко в душата си болежка от метода, по който са се разделили с Въоръжените сили , от това, че техниката и поделенията, на които са посветили младостта и живота си, през днешния ден тънат в руини , както и че насъбраните през годините качества професионални, организационни, лидерски са недооценени, непотърсени и ненужни в нашето съвремие.

" Знам, че изпитвате болежка от вашия обществен статус и състояние през днешния ден в актуалното българско общество. И все пак това знам, че нито за момент не си и помислихте да изневерите на България, на българския народ и на клетвата, която положихте ", сподели още президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР