Дейността на ТЕЦ Марица 3 спира от днес принудително, заради

...
Дейността на ТЕЦ Марица 3 спира от днес принудително, заради
Коментари Харесай

Полиция затвори ТЕЦ Марица 3 в Димитровград

Дейността на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " стопира от през днешния ден наложително, поради нарушавания на екологичното законодателство и неспазване на нормите за непорочност на въздуха. Новината бе доказана персонално от екоминистъра Борислав Сандов на неговия фейсбук профил.

Мощността е " запечатана " в наличието на полиция, регионалният шеф на Хасково Катя Панева и шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Наталия Пачеманова.

Според Борислав Сандов, ТЕЦ-ът е нарушил " изискването в комплексното позволение за допустимите излъчвания на серен диоксид в атмосферата, а също по този начин са установени голям брой неорганизирани излъчвания от въглищен прахуляк. "

" За тези нарушавания са формирани редица административни актове и наказателни постановления през последните месеци.
Горивната апаратура ще бъде спряна през днешния ден посредством наложително извеждане от употреба и пломбиране на местата за подаване на гориво (въглища и биомаса). По този метод ще бъдат прекратени нарушаванията и ще се предотврати непосредствената заплаха от замърсяване на околната среда по съставния елемент атмосферен въздух, с което ще бъде стеснен и рискът за здравето на хората ", написа още министърът през днешния ден.

И добавя, че превишенията на нормите за серен диоксид са предмет на дело на Европейската комисия против България, което е в напреднала фаза и скоро се чака решение на Съда на Европейски Съюз и налагане на наказания на страната ни.

" Затова и не можем да си позволим да толерираме продължаването на сходни нарушавания от страна на който и да е Топлоелектрическа централа ", приключва Сандов.

Топлоелектрическа централа " Марица 3 " е нещо като рецидивист във връзка с еконаредбите и от дълго време е свързван с енергийният олигарх Христо Ковачки

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР