Дейността на офицерите и сержантите от запаса и резерва е

...
Дейността на офицерите и сержантите от запаса и резерва е
Коментари Харесай

Президентът: Имаме все по-голяма нужда от хора, за които дългът и моралът не са красиви фрази, прикриващи користни интереси

Дейността на офицерите и сержантите от запаса и запаса е извънредно значима за патриотичното образование на младото потомство. Особено през днешния ден, когато младежите имат все по-малко прикосновение с военната работа би трябвало да оценим този принос за спояването на връзката сред войска и общество, за спояването на връзката сред поколенията военнослужещи, която доста отслабва след десетилетия на непрестанни промени. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Националния събор на запасното войнство, оповестиха от пресслужбата на президента.
 Румен Радев с военни  img_6147  img_6513  img_6686  img_7014  img_7018
В словото си Радев акцентира, че Родината има все по-голяма потребност от хора, за които понятията чест, дълг, достолепие, морал и себеотдайност не са просто красиви изречения, зад които се прикриват користни ползи.

По думите на президента службата на запасното войнство е предходна в тежки и предизвикателни времена, когато е трябвало да компенсират нелеки политически решения в областта на защитата, да режат техника и да закриват поделения, по едно и също време да редуцират хора и да стимулират всички оставащи да служат правилно, безкористно и безрезервно. „ Вие трябваше в изискванията на непрестанно намаляващи запаси освен да пазите качества, само че и да развивате нови и да пазите живота и здравето на своите сътрудници и подчинени. Трябваше да издигате престижа на Българската войска и да създавате съгласуемост с нашите съдружници “, добави президентът.

В словото си пред гостите Румен Радев акцентира, че без значение от политическите превратности запасното войнство постоянно е служило правилно и почтено на родината и през днешния ден когато България е член на НАТО, когато СОСЗР е почитан член на междусъюзническата конфедерация на офицерите от запаса (CIOR), България и нейните ползи не престават да бъдат кредото и смисъла на техния живот.

Държавният глава съобщи, че към този момент повече 110 гoдини офицерите и сержантите от запаса и запаса търсят и намират разнообразни организационни форми в полза на защитата на страната, в работа на цялото общество и в отбрана на обществените права.

„ Вие, генералите, адмиралите, офицерите и сержантите от запаса и запаса сте напуснали службата под знамената, само че продължавате да се борите за една по-справедлива България и ние българите ще спечелим дружно тази борба за правда, в която Вие ще имате значителен принос “, добави президентът.

Румен Радев разяснява, че доста запасни офицери и сержанти таят надълбоко в душата си болежка от метода, по който са се разделили с Въоръжените сили, от това, че техниката и поделенията, на които са посветили младостта и живота си през днешния ден тънат в руини, както и че насъбраните през годините качества професионални, организационни, лидерски са недооценени, непотърсени и ненужни в нашето съвремие.

„ Знам, че изпитвате болежка от вашия обществен статус и състояние през днешния ден в актуалното българско общество. И все пак това знам, че нито за момент не си и помислихте да изневерите на България, на българския народ и на клетвата, която положихте “, сподели още президентът.

В местността Крънска кория президентът следи демонстрации на бойни техники, скокове с парашут, качества на групите за специфични интервенции и върховен пилотаж със състезателен аероплан, демонстрирани от 68-а бригада „ Специални сили “ и Военновъздушните сили.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР