Дейността на НАТО, в частност учението Steadfast Defender 2024, увеличава

...
Дейността на НАТО, в частност учението Steadfast Defender 2024, увеличава
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Дейността на НАТО увеличава риска от непреднамерени военни инциденти

Дейността на НАТО, в частност учението Steadfast Defender 2024, усилва риска от непреднамерени военни произшествия. Това сподели съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко по телевизионния канал " Россия-24 ".

„ Дейността на НАТО усилва риска от непреднамерени военни произшествия, би трябвало да сме готови за това “, сподели заместник-министърът.

„ Ще бъдат взети всички ограничения за надеждно обезпечаване на ползите на сигурността и отбранителната дарба на Руската федерация “, акцентира той.

Според Грушко тези учения имат за цел да показват силата на алианса и са част от хибридна война против Руската федерация.

Учението на НАТО Steadfast Defender 2024 ще се организира от февруари до май 2024 година в Европа. В тях ще вземат участие 90 хиляди военнослужещи от 31 страни от алианса и Швеция, която кандидатства за участие в организацията. Както сподели специфичният представител на генералния секретар на НАТО за Южен Кавказ Хавиер Коломина в изявление за Арменпрес, ученията са ориентирани към „ въздържане на Руската федерация “, която алиансът счита за „ опасност “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР