Дейността на лекарите всъщност е финансов отчет за това какво

...
Дейността на лекарите всъщност е финансов отчет за това какво
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски: Дейността на лекарите е финансов отчет

Дейността на лекарите в действителност е финансов доклад за това какво сме свършили, с цел да можем да отчетем своята активност към НЗОК. Изискванията към нас от година на година нарастват и ние отделяме голяма част от времето си за документите. Това сподели проф. Николай Габровски – шеф на Клиника по неврохирургия в УМБАЛСМ „ Пирогов “, в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия. Според него през последните години активността на медиците е един финансов доклад на свършеното. Той уточни, че огромната по-част от времето медиците се занимават точно с тази отчетна активност, вместо да лекуват. Подложени са и на непрекъснати инспекции и наказания, а това оказва роля. „ Дори да желаеме да бъдем по-човечни, от време на време би трябвало да съблюдаваме процедури, които не са човечни “, добави той.

Проф. Габровски оцени актуалната вълна на КОВИД-19 като по-лека, защото се регистрира по-малък напор към лечебните заведения. „ Опашката от задъхани хора, които чакат да им бъде подаден О2, не я виждаме. Нещата вървят по-леко “, уточни той.

Омикрон протича по по-лек метод и доказателство за това е огромният брой положителни, само че относително константният брой хоспитализации. „ Може би сме при започване на края на това проклинание на тези няколко години, само че би трябвало да запазим някакъв разсъдък и дисциплинираност преди да пристигна този край, тъй като ми се коства, че към момента може да има изненади, които да бъдат неприятни за нас “, добави проф. Габровски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР