Дейността на Дядо Коледа през Коледната нощ повдига много научни

...
Дейността на Дядо Коледа през Коледната нощ повдига много научни
Коментари Харесай

Научни факти за децата, подаръците и Дядо Коледа

Дейността  на Дядо Коледа през Коледната нощ повдига доста научни въпроси.

 Има около 1,9 милиарда деца в света. Те са доста, само че за благополучие, не е нужно Дядо Коледа да посещава всичките Дядо Коледа трябва да посети единствено тези, които честват Коледа, естествено. За страдание, е много мъчно да се разбере тъкмо какъв брой са те. Но се знае да вземем за пример какъв брой са християните - около 32% от популацията на Земята. Разбира се, доста и от нехристияните честват Коледа, а някои християни не честват, тъй че дано приемем, че почти се изравняват и 32% е цифрата. В подобен случай Дядо Коледа ще би трябвало да посети към 600 милиона деца. Много от тези 600 милиона деца имат сестри и братчета. Повечето от тях живеят със фамилиите си, тъй че Дядо Коледа може да посети няколко от тях едновременно. Според Организация на обединените нации, средностатистическата жена има 2,36 деца в живота си. Това е може би един много добър индикатор за междинния размер на фамилията в международен мащаб. Така че, в случай че разделим 600 милиона деца, които честват Коледа в семейства по 2,36 деца, това значи, че има към 254 000 000 семейства за навестяване.

 Неговият лист ще бъде много дълъг. Около 14 милиона страници. Можем да предположим, че ще написа на Гугъл Docs с настройките по дифолт, тъй че има 43 реда на страница формат А4. Това значи, че лист със 600 милиона имена ще заеме съвсем 14 милиона страници. Лист с положително качество на хартията е пълен към половин милиметър, тъй че 14 милиона страници ще бъдат 7 милиона милиметра или 7 км. За съпоставяне, връх Еверест е 8,9 км висок. За Дядо Коледа ще е по-лесно, в случай че не разпечатва листата. Всички данни могат да се вкарат много комфортно на USB флаш устройство.

 Ще му би трябвало много дълго време, с цел да го ревизира. Средно един възрастен чете 300 думи в минута. Ако приемем, че Дядо Коледа е малко по-бърз от междинното равнище, тъй като - да речем, е приключил университет, и може да се оправи с 450 думи за минута - тогава ще му трябват малко повече от 1100 часа или осем часа дневно в продължение на към пет месеца, с цел да ревизира листата. Естествено, би трябвало да го направи най-малко два пъти, тъй че стават 10 месеца от годината, прекарани над документи. Но евентуално към този момент го е направил, а в този момент е Бъдни вечер и положителният дъртак би трябвало да посети тези 254 милиона фамилии.

 Колко ще пътува? Може да създадем единствено приблизителна сметка какъв брой ще пътува положителният дъртак. Повечето от повърхността на Земята е вода и никой не живее там. Площта на Земята е към 149 млн кв. км. Около 15 милиона кв. км е Антарктида и в общи линии никой не живее там. Така че континентите с хора са към 134 милиона кв.км. Ако приемем, че всеки един от тези континенти е квадрат и че къщите са отмерено разпределени на тях в квадратчета, тогава Дядо Коледа ще би трябвало да пропътува към 17.5 милиона км.

 И какъв брой бързо ще му се наложи да се движи? 7-годишно дете се нуждае приблизително от сън към 10 часа на нощ. Така че, в случай че Дядо Коледа пътува на запад със слънцето, ще има 34 часа време - от първите деца, които отиват да спят в навечерието на Коледа до последните, които се разсънват сутринта на Коледа. Да кажем, че не би трябвало да стопира и просто пуска подаръците от шейната. Ако разделим 17,5 милиона километра на 34, получаваме скоростта на шейната - 515 000 км/ч. Това е към 140 километра в секунда. С тази скорост може да обиколи към Земята 12 пъти за час. Международната галактическа станция го прави 16 пъти за час.

 Колко тежи чувала? Тази година може да приемем, че всяко едно дете ще поиска  " Хилядолетния сокол " от " Междузвездни войни "  на Lego. С опаковка тежи 2,3 кг. Така че 600 милиона от тях ще тежат 1,38 милиона тона. Това е еквивалентът на около 14 самолетоносача клас Нимиц. Ако  един елен може да тегли 150 килограма товар,ще трябват към 9,2 милиона елена. Ако приемем, че елфите на Дядо Коледа няма да вършат противозаконни копия на " Хилядолетния сокол " и би трябвало да ги купуват по 442.9 лв.. Общо ще им коства 265,7 милиарда лв. - повече от три пъти брутния вътрешен артикул на България (за 2014 е 81,5 млрд лева).

 Какво ще се случи, когато се опита да се приземи? Подаръците и 9 200-те хиляди елени дружно ще тежат към 250 милиона тона. Това е почти същото като ледена комета с размер 800 метра. Ледена комета, която се движи със 140 км/сек и навлиза в земната атмосфера под 45° ще експлодира със силата на 500 милиарда тона тротилов еквивалент или еквивалента на към 33 милиона бомби като тези над Хирошима и ще остави кратер към 20 километра. Вашият град ще бъде погубен, а пламъкът ще се вижда на стоици километри. Може по прилика да се обмислен и жертвите, които почти ще бъдат към 100 милиона души. Да се надяваме, че Дядо Коледа към този момент е помислил за тези проблеми...

Инфо: www.offnews.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР